War of the Ring!! Definitivno najbolja LOTR igra... Prekrasne miniature, epski asimetrični wargame... Jedino što je stvarno teška na pravilima - brdo pravila, izuzetaka itd... Tako da s te strane nisam siguran da je najbolji izbor za početnike (pritome mislim na tvoju bolju polovicu, znam da si ti već stara iskusnjara

), iako sam imao imao uspjeha objašnjavajući igru početnicima (čak i ljudima kojima je to bila prva ozbiljna igra), važno je imati želji za naučiti (a kao LOTR fanovima, toga vam neće faliti

)... Drugi problem je trajanje igre koje je oko 3 sata (bez setup-a koji je isto prilično dug)...
Gore predloženi MEQ je isto dobra igra, također duuuga i teška na pravilima, ali nisam siguran da je preporučam u 2 igrača... Mislim može se, tako da jedan igrač igra 2 lika, ali nekako mi je ta igra idealna u 3 igrača....
Confrontation je fora igra... Veoma zabavna u svakom slučaju... Kratka, laka na pravilima - jedni je bed popamtiti mogućnosti likova... Ali nisam siguran da se slažem sa smi-om da je lako nabaljiva - igra je out of print i cijene su prilično paprene ... Istina, FFG je najavio reprint, ali ne u deluxe izdanju... Tako da mislim da cijena neće skoro pasti...