Mage Wars vs. Summoner Wars

Pitanja vezana uz društvene igre
Odgovori
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1191 put
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Mage Wars vs. Summoner Wars

Post Postao/la mado »

Jeste igrali Mage Wars i Summoner Wars? Koja vam je igra bolja? Koje su vam sličnosti/razlike? Obje igre su jako popularne i stalno ih negdje spominju (podcasti, nagrade i sl.). Visoko su na BGG-u (obje igre na mjestu trideset i nešto).

http://www.bgg.cc/boardgame/101721/mage-wars
http://www.bgg.cc/boardgame/93260/summo ... master-set
Fizzletop
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 6 puta
Kontakt:

Re: Mage Wars vs. Summoner Wars

Post Postao/la Fizzletop »

Sto se mage warsa tice, nemogu govoriti iz vlastitog iskustva no frendovi su bas pokupili igru prosli tijedan i bili su toliko razocarani da nisu prestajali pljuvat po igri 3 sata :D

Ukratko je navodno debelo preduga, razvucena i spora i nakon 4 sata mrdanja s kartama samo se zelis ubiti ili vec jednom zavrsiti s tim :)

Mozda su oni jednostavno previse ocekivali nakon divlje dobrih reviewa ili nisu tip igraca za tako nesto (mada uredno igraju i uzivaju u deckbuidling igrama).
Ali sad sam nekako uopce izgubio zelju uskociti na taj hype-train i uopce je probati...
Broloski
Reactions:
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 197 puta
Kontakt:

Re: Mage Wars vs. Summoner Wars

Post Postao/la Broloski »

Kao osoba koja posjeduje obje igre mogu reći da obje imaju svoju čar i da nisu bez razloga na tim mjestima na bggu (niti jedna igra nije visoko rejtana bez razloga) jer ne postoje igre koje pružaju sličan doživljaj.
@fizzletop Stvarno ne vidim kako Mage Wars ima ikakve veze sa deckbuilding igrama. Mage Wars je heavy war game, kartaški elementi su minimalni, iako se igra sastoji pretežno od karata. Prva partija uvijek traje duže nego što bi trebala, te pošto igra traje dok netko ne umre, ako nitko ništa ne radi igra može trajati vječno. Treba odigrati malo više partija da se počne cijeniti inicijativa i agresija i onda igra postane ono što jest. Je li duga? Jest, ali je kraća od velike većine heavy wargamova. Ovo nije dominion ili neka slična igra pristupačna masama. Za mage warse se treba potruduiti, kao i za većine heavy igara (ovo još više vrijedi za wargameove).
E sada usporedba. Imaš jedan odličan članak na bggu, water and alcohol. Mislim da je i dalje prvi na review listi (i referencira jednu od mojih najdražih fantasy djela). Moje mišljenje je dosta slično autoru toga teksta. Summoner Wars je brzi i taktična ratna igra sa dosta snažno izraženim kartaškim elementima, dok je mage wars, kao što sam nekoliko puta spomenuo, strateški wargame. Summoner Warse bi preporučio svima no Mage Warse (koliko god ih volim) ne bih. Prvo, vidite što se dogodilo fizzletopovim frendovima. Ova igra nije za svakoga. Nadalje, zahtjeva truda da bi se otključao njen puni potencijal, no (VAŽNO) u taj trud se treba upustiti više osoba. Ovo nije igra koju želiš objašnjavati ljudima i da ju oni onda jednom odigraju. Za ovu igru želiš neke stalne partnere koji će sami raditi svoje spellbookove (što najčešće znači da i oni moraju imati svoju kopiju MWa) i stalno iskušavati nove strategije. Ako misliš da imaš sve što sam nabrojao super, preporučio bih ti igru no također ću te upozoriti da je igra jedna od skupljih. Ako se i dalje nedaš pokolebati, reći ću ti da ju naručiš, javiš mi kad ti stigne, te dođeš kod mene da ti isprašim tur. sbatine
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”