A Game of Thrones board game

Pitanja vezana uz društvene igre
Stric
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Re: A Game of Thrones board game

Post Postao/la Stric »

Budem pogledao gdje kupiti upgrade.Jedva cekam :)

Bil bum slobodan te cimnuti preko pm ak nam nesto nece biti jasno vezano uz pravila i igru.Nadam se da nije bed.

Stric
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Stric je napisao/la:Hvala admine :).Skinuo vec sve dokumente sa pravilima i alatima za prevodjenje.Kada ce biti vremena budem se poigrao time.Volje ne fali.

Isprike adminu.Znam da sam sad "malo promjenio" temu ali kada gori... :)
Odlično! Kad ti se bude dalo, baci se na prevođenje! Mi smo tu ako ti treba pomoć ili nekaj zapne :)

Nema problema, nije neka strašna promjena teme ;)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
miljenko
Reactions:
Ima zahvala: 982 puta
 pohvaljen: 336 puta
Kontakt:

Post Postao/la miljenko »

Stric je napisao/la:Bil bum slobodan te cimnuti preko pm ak nam nesto nece biti jasno vezano uz pravila i igru.Nadam se da nije bed.
Slobodno me cimnes na PM, a i na forumu mozes pitati, sigurno ima jos ljudi koji poznaju igru...
thegrey
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 204 puta

Post Postao/la thegrey »

Evo da i ja malo zaspamam temu A game of Thrones sa WotRom.

@Stric - ako sam dobro shvatio ti nisi odigrao niti jednu partiju WotRa, nego si na osnovu nekih komentara o balansu zakljucio da bi mijenjao istu + exp za AGoT? Uf, steta sto nemam viska AGoT :)
Stric
Reactions:

Post Postao/la Stric »

Thegrey dobro si shvatio.Nisam odigrao niti jednu partiju sa WOTR niti ekspanzijom.

Sto se tice "nekih" komentara ,isti su i na ovom forumu ali i na boardgamegeek sajtu te ih je pun gugl.Pa malo je vjerojatno da su sve postali neuki glupani.Uz to ne vidim gdje sam to naveo da bih mijenjao bilo koju igru za onu koju vec imam(AGOT).

Dakle rijec je bila o nabavci odnosno prodaji mojih WOTR i ekspanzije te kupovina sekn edišna te savjet cjenjenog kolege da se samo kupi upgrade kit.

Ukoliko tvrdis da je balans za 4 plejera ok na WOTRu,poslusati cu te posto si ti vjerojatno vec rasturio igru i imas je u malom prstu.Ipak sam ja kako sam naveo"friski".
miljenko
Reactions:
Ima zahvala: 982 puta
 pohvaljen: 336 puta
Kontakt:

Post Postao/la miljenko »

Da komentiram malo balans WOTR-a...
Prvo moram reci, da balans u asimetricnim igrama po meni uopce nije nuzan, sve dok obe strane imaju sansu pobijediti, odnosno dok igra nije potpuno slomljena, makara balans bio 90%-10%. Igranje slabije strane shvacam kao izazov, a usjeph sa slabijom stranom kao razlog za hvalisanje :) .
Treba reci da WOTR je daleko od neizbalansirane igre. Vanila WOTR mislim da je nekih 40% - 60% na strani SP (Shadow player-a), dok ekspanzija uspjeva pogurnuti balans prema 50% -50% , no navodno je SP jos uvijek jaci. Takva je statistika online igranja, no to nemora vrijediti za tvoje igre. Za vrijeme istrazivanja i upoznavanja s igrom kroz partije, neke strategije ce poceti dominirati, pa ce jedna strana poceti vise dobivati, dok druga strana ne skuzi kako kontrirati odredjenu strategiju itd... U tome istrazivanju igre ja osobno najvise uzivam i to je jedan od razloga zasto nikada ne citam strategijske clanke na BBG-u itd... Zato ti je moji savijet da se ne zamaras previse s balansom i uzivas u igri, odigraj barem 10tak partija vanila WOTR-a, pa onda dodaj ekspanziju da zacinis stvari i dodas nove mogucnosti igri.

WOTR druga edicija navnodno utijece na igru tako da oslabljuje neke strategije koje su postale dominantne, što je činilo igru nezanimljivom, jer su svi furali uvijek istu strategiju te su igre postale jednolicne. No, ako odlucis ne citati strategijske savijete, te strategije ti nece postati ocite barem 20-50 partija, ako ikad i nema ti previse smisla zamarati se s time. Odnosno, moji ti je savijet da pricekas s kupnjom upgrade kita neko vrijeme, da prvo vidis dali ti se igra svidja i tek nakon veceg broja odigranih partija razmislis o kupnjih upgrade-a.
Stric
Reactions:

Post Postao/la Stric »

Poslusati cu te.hvala na savjetu.

bdw jucer smo odigrali srari dobri LOTR risk i prisjetili se starih dana :)

Meni osobno i dalje zanimljiv.
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3733 puta
 pohvaljen: 3859 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

buraz je napisao/la:Odlično!

Ako radiš prijevod, i htio bi da izgleda ko original, bacio oko na ovaj priručnik.
Isto tako, prijavi se u podforumu za prijevod pravila da radiš na određenom prijevodu, a na kraju svega još dobiješ nagradne bodove za popust u Carti Magici :) .. Nisu spomenuta prevođenja, ali za njih se dobije najviše bodova :D
Ovaj srtpski prijevod je za 1. edition
slika
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3733 puta
 pohvaljen: 3859 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Ja naručio igru (A Game of Thrones) i dok ne dođe malo pregledavam jel se tko usudio napraviti prijevod pravila igre?
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Nije, ali eto, mozda mozes ti? :)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”