OK, ipak nisam odolio. Pomoglo je i što su se u spoiler threadu pojavili skenovi karata.
Neutralna agenda mi je odlična, čini se kao vrlo fleksibilna opcija za corp. Ne samo da scoreaš bodove, nego i isprazniš ruku - uz adekvatno planiranje, ovo može biti odličan potez i stvarno promijeniti stanje partije.
Čini mi se kao nešto što corp napravi kada je već sve postavljeno, i može si priuštiti nekoliko poteza koncentriranja na ekonomiju, igrajući samo karte povučene obaveznim draw-om ako odgovaraju u tom trenutku. A zatim, kada runner naleti na neki otprije postavljeni ICE i npr. dobije tag ili izgubi neke breakere, odjednom corp povlači tih dodatnih 5 karata i završava partiju (ili barem radi veliku prednost, u obliku scoreanja barem još jedne "teške" agende). Uglavnom, vrlo vrlo zanimljiva agenda, mislim da bilo koju partiju u kojoj se uspije izvršiti čini puno zanimljivijom.
Sensei - me like. Code gate snage 5 za 3 rez cost, i mijenja cijeli run nakon toga. Influence 1... Oh yeah!
Fetal AI - obaveznih 2 net damagea pri scoreanju znači da runnerov pristup može značiti i kraj partije (posebno uz prethodno namješten neki drugi damage dealing ICE), a steal cost u duhu Red Herrings upgradea je samo dodatni bonus koji znatno otežava planiranje runneru. Moguće najbolja agenda koju sam dosad vidio, i vrlo u duhu Jintekija - taj corp će namjerno navlačiti runnera na server, a jednom kada run krene održavat će mu sumnju da radi upravo ono što Jinteki corp želi.
Trick Of Light - yes please. Sviđa mi se što je influence cost 3, mislim da bi bez toga samo ova karta prilično snažno promijenila cijeli metagame.
Replicating Perfection - što reći. Izvrsni identity za Jinteki, vrlo zanimljivo kako izbor identity karte mijenja cijeli pristup deckbuildingu ali i stilu igranja u ovom slučaju.
Dyson Mem Chip - vrlo dobro pojačanje za runnera. Rješava neke probleme pri deckbuildingu, zato mi se najviše sviđa.
E3 Feedback Implants - zapravo vrlo situacijska, iako mi se na prvi pogled činila izuzetno snažna. Prema trenutnim saznanjima izgleda da jest self-activating tj. moguće je njome proći npr. Heimdall barrier za jedan klik i dva kredita. Istinski hardware mod jer mijenja neke icebreakere (i mislim da joj je to primarna svrha), ali istovremeno predstavlja rizično ulaganje za mjesta u decku (i potencijalno influence), što čini deckbuilding zanimljivim.
Encryption Protocol i nove regije su mi sve odlične. Amazon Industrial Zone se čini kao tipična Wayland karta za ICE fortress, i definitivno paše u tu strategiju, ali kada vidim influence cost 1... Vrlo zanimljivo za sve corpove, npr. omogućuje neke vrlo sneaky trap setupe (Jinteki would have a field day). Također, mogućnost da corp tim upgradeom relativno jeftino postavi nekoliko jakih ICE-eva koje runner vidi, onda instalacijom karte u server ukloni upgrade i odmah stavi još jedan face-down ice na vrh... "Bwa-ha-ha" i sve to, jel'.
Još jedna stvar - za ljude koji nisu čitali cijeli spoiler thread, u njemu je naveden link na vrlo zgodan online deck builder, evo ga tu još jednom:
http://asmor.com/anr/