Udruga Igranje donira igre Dječjem domu Sv. Terezije od malog Isusa

U subotu 05.03.2016. za lijepog, ali vjetrovitog dana, posjetili smo ponovno Dječji dom Sv. Terezije od malog Isusa. Ovoga puta nas je bilo u znatnije većem broju, pa su tako osim Borne Habijanca ovoga puta s njim pošli i Mislav Gabrijel Mikša i naši vjerni dobri članovi Ivica i Katarina Baraba.

Vidjevši kako je naš prijašnji posjet ostavio lijepi impakt i veliki interes dječice za modernim društvenim igrama, odlučili smo ovoga puta ponovno iznenaditi dječicu i otići puni poklona.

U tu svrhu pokrenuli smo projekt prikupljanja igara i otvorili podforum Humanitarne akcije, gdje ćemo vas i ubuduće obavještavati o našim daljnjim akcijama. Stoga ako imate igre koje vam skupljaju prašinu i ne znate što bi ste s njima, pozivamo vas da nam se javite i osvijetlite obraz našim malenim prijateljima. Njima će to jako puno značiti i biti će vam iznimno zahvalni.

Javili su nam se tako Goran Trkanjac (Buraz) koji je donirao dvije igre – Mouse-Party i Topple, te marketinška agencija u kojoj radi jedan naš dugovječni član, a koji nas je zamolio za anonimnost su u ovu svrhu kupili Dixit: Odyssey. I udruga Igranje je naravno kao pokretač sudjelovala s tri igre koje smo u ovu svrhu kupili u Carti Magici – Camel UpCarcassonneMondo. Hvala Nikolini i Lani iz Carte Magice što su nam prekrasno zamotale poklone, te samom dućanu što nam ih je donirao na svoj račun.

Kada je sve napokon bilo spremno, okupili smo se spomenutog dana i zaputili u Dom i sami pomalo uzbuđeni reakcijama koje su nas očekivale.

U Domu nas je ugodno primila časna Viktorija, te nas nakon upoznavanja uputila u prostor za igru, dok su se dječica nakon ručka spremala da nam dođu.

Rasprostrli smo poklone po jednom od malenih stolova i pripremili se za prijam naših malenih prijatelja.

Jedanput kada su se vrata od igraonice ponovno otvorila, uza časnu ušlo nam je i puno lijepih dječjih osmijeha i razrogačenih okica koje nisu mogle vjerovati što vide na stolu.

Nakon sramežljivog upoznavanja s nama, časna Viktorija ih je obavijestila kako su ovi svi pokloni samo za njih. Na to su dječica skrušeno upitala smiju li otvoriti poklone gledajući malo časnu malo nas, na što smo svi mi odrasli sa smiješkom na licu odgovorili potvrdno.

Ubrzo su pod malenim rukicama omoti otišli u povijest, a igre ponovno ugledale svijetlo dana.

Dečkima se nekako na prvu najviše dopao Camel Up, a curicama više Carcassonne, pa smo krenuli u pripremu tih igara. Moramo pohvaliti djecu kako su pokazali zavidnu razinu inteligencije za tako malu dob. Složili su tako onu piramidu iz Camel Upa bez imalo frke, gotovo uopće se ne referencirajući na crtež u pravilima, te su i cure i dečki svladali pravila igara bez imalo frke.

Dečkima se Camel Up toliko jako svidio da su ga igrali s nama od samog početka pa do kraja našeg druženja. Odigrali smo čak šest partija igre.

Curice su bile više otvorenije i za druge igre, pa su tako nakon Carcassonnea isprobale i Mondo, koji im se također jako svidio.

Pri samom kraju našeg gostovanja, koje je kroz dobru igru i zabavu došlo nažalost prebrzo, stigli smo im pokazati još ukratko i Dixit: Odyssey, Mouse Party i Topple.

Rastanak nam je svima teško pao, no morao je i on doći s vremenom. Obećali smo im kako ih nećemo zaboraviti, te kada se ponovno pruži prilika ćemo ih ponovno posjetiti. S takvim lijepim željama smo se pozdravili, a neki od nas su dobili i zagrljaj.

Zaputili smo se nakon toga svojim domovima puni lijepih dojmova i topline oko srca kakvu samo dobro djelo može pružiti.

Zbog sigurnosti dječice nismo ovoga puta uopće fotkali, no morati ćete nam vjerovati na riječ da je bilo upravo onako kako je opisano 🙂 .

Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj akciji, pogotovo našim donatorima, volonterima, ali i svima vama koji nas podupirete svojim članstvom. Vašim članskim donacijama ste nam omogućili da imamo sredstva na računu kako bi smo kupili igre za dječicu. Bez vas to ne bi bilo moguće.