Veliki Race For The Galaxy turnir

Za sve ljubitelje ove odlične kartaške igre organiziramo veliki turnir u novom prostoru naše udruge Meeple’s corneru. Turnir je velikog opsega, dugo traje, pogotovo za sudionike polufinala i finala, no svima koji vole ovu igru zabava je garantirana. Slijede pravila i ostale važne obavijesti:

Igrat će se osnovna verzija igre (bez proširenja) u dva igrača („jedan na jedan“) i to napredna verzija (svaki igrač bira dvije faze).
Broj igrača je ograničen na 12, osim ako pojedini sudionici ne donesu dodatne primjerke igre. Prijava je obavezna, a prijaviti se možete do 24 sata prije početka turnira na linku za ulaznice (ovo je važno zbog sredstava kojima osiguravamo nagrade). U tablici također navedite možete li ponijeti svoj primjerak igre kako bismo mogli planirati maksimalan broj igrača.

Svaka igra traje maksimalno 20 minuta. U slučaju prekoračenja vremena, svaki igrač dobiva po pola boda za trenutnu partiju. Također, u slučaju da jedan od igrača namjerno odugovači, sudac ga ima pravo udaljiti s turnira. Ovo pravilo je fleksibilno, a ovisi o broju prijavljenih i dogovoru sa sudionicima na samom početku turnira.
U početnom dijelu turnira igrat će svatko sa svakim po jednu igru. Pobjeda donosi 1 bod, a poraz 0 bodova. Vrlo rijetko izjednačenje boduje se s pola boda. Nakon svih odigranih partija inicijalnog dijela, bodovi se zbrajaju, te 4 najbolja igrača ulaze u polufinale, gdje igra prvi igrač s trećim po redu i drugi igrač s četvrtim.
U slučaju jednakog broja bodova kod dva ili više igrača bolji je onaj koji je ostvario najveću ukupnu razliku bodova unutar pojednačnih partija tijekom inicijalnog dijela.
Od sad na dalje igra se na dvije dobivene partije. Pobjednici polufinala ulaze u finale, a drugoplasirani u polufinalu igraju za treće mjesto.
Kotizacija za sudjelovanje na turniru je 10 kn i koristi se isključivo za nagrade za prva tri mjesta, a ulaz u MC se plaća normalno prema standardnim pravilima neovisno o sudjelovanju na turniru.
I posljednje, najvažnije pravilo je da se svi dobro zabavimo neovisno o rezulatima 🙂 .

VRIJEME početka: 15:00 sati.

16002860_1197538666950252_9130939388314694361_n.jpg