Predstavljanje udruge u Knjižnicama Grada Zagreba

U srijedu, 6. prosinca predstavili smo Udrugu “Igranje” Knjižnicama Grada Zagreba na njihovoj informativnoj srijedi u sklopu predstavljanja novih sadržaja u knjižnicama.

Žarko.jpg Tom prilikom smo u dva polusatna predavanja objasnili knjižničarima pojam modernih društvenih igara, kratku povijest i ciljeve naše udruge, te kako vidimo razvoj suradnje s knjižnicama po pitanju novih sadržaja za odrasle.

Marija-3.jpg Naša redovna članica Marija Turković-Kordić predstavila je na predavanju što je konkretno već učinjeno tijekom proteklog perioda u dječjoj knjižnici Marina Držića, gdje drži radionice igranja društvenih igara za djecu i njihove roditelje, a u tijesnoj suradnji s našom udrugom. Ukratko, djeca skupa sa svojim roditeljima su izvrsno prihvatila igranje društvenih igara u prostoru ove knjižnice, pa postoji opravdana nada kako bi ova igranja mogla zaživjeti i u prostorima drugih knjižnica namijenjenih odrasloj publici. Primjerice, knjižnica Savica već održava programe Zmajevanja za djecu i mlade na kojima se igraju D&D igre uloga.

Kao rezultat predstavljanja već se pojavio početni interes u pojedinim gradskim knjižnicama za uvođenjem igranja modernih društvenih igara u njihovim prostorima, gdje će udruga pripomoći sa posudbom svojih igara i volontera. O daljnjem razvoju ove ideje i suradnje obavijestiti ćemo vas putem naših redovnih kanala gdje ćete moći konkretno saznati u kojim se knjižnicama i kada  uvodi igranje.