Donacija društvenih igara Dječjem domu EMAUS

IMG_20171217_170226.jpg

U nedjelju 17. prosinca 2017. zaputili smo se u Caritasov Dječji dom EMAUS u Dubcu kako bi im donirali društvene igre za koje smo sredstva skupljali tijekom rođendana MC-a.

IMG_20171217_174209.jpg Za djecu smo nabavili tri zabavne igre koje su im se dopale i tijekom ranije akcije 72 sata bez kompromisa: Dixit Odyssey (+ Dixit 3 karte), Codenames: Pictures i Gobbit. Za pomoć oko organizacije igranja zamolili smo i ekipu volontera iz Katoličkog studentskog centra SKAC Palma da ovu  donaciju uklopi kao dio njihovog programa 100 sretnih Božića. Tako se iz SKAC-a okupilo jedno sedam-osam volontera koji su uz djecu iz doma proveli par vrlo zabavnih sati uz ove društvene igre.

IMG_20171217_171307.jpg Odabrane igre su igre iz party grupe igara te se odlikuju mogućnošću igranja velikog broja igrača, vrlo su jednostavnih pravila, pa ne treba trošiti previše vremena proučavajući ih i na koncu, iznimno su zabavne što je za domsku djecu dobro po pitanju njihovog međusobnog boljeg zbližavanja i zajedničkog druženja u igri.

I ovim putem želimo još jednom djeci i cijeloj ekipi Dječjeg doma EMAUS sretan Božić i Novu godinu koje će, vjerujem o provesti uz ove igre. Volonterima SKAC-a još jednom jedno veliko hvala i sve najbolje za nadolazeće blagdane uz poziv da nam dođu na igranja i druženja u Meeple’s Corner.