Sponzori, donatori i igre

Evo prvog ovogodišnjeg javljanja iz Udruge. Pa shvatite ovo kao kratak rezime stvari koje su se ispodešavale u posljednje vrijeme.

Dakle, unatrag mjesec dva pokrenuli smo svakojake akcije ne bi li neke od njih urodile i plodom. Kako se desilo nekoliko dobrih stvari, red je da ih i spomenemo, a red je da i spomenemo ljude i organizacije koje su za ove dobre vijesti i zaslužne.

No, krenimo redom:

Udruga i članovi

Udruga koju smo osnovali krajem rujna prošle godine, danas broji 42 ponosna člana. U međuvremenu su pokrenute razne akcije za koje tek očekujemo da će uroditi plodom:

  • Kontaktiran je Grad Zagreb po pitanju boljeg prostora i financiranja projekata igraonice za mlade
  • Kontinuirano kontaktiramo razne tvrtke, informiramo ih o našim ciljevima i radu u nadi za sponzorstvom
  • Ušli smo u uži izbor za pilot projekt Doniralice (Hrvatskog Kickstartera) s pomoću koje bi trebali moći isfinancirati jedan Dan društvenih igara
  • Planiramo novi Dan društvenih igara po sadašnjoj procjeni negdje pri kraju veljače
  • Osim dječijih igara, kupljen je i prilično zabavan Jungle Speed, a već sada možemo sa sigurnošću reći kako će novih igara sigurno biti u igraonici!
  • Trenutno smo u fazi nekih kozmetičkih izmjena na web stranicama i boljoj kategorizaciji igara

Donacije

Tijekom studenog i prosinca prošle godine pokrenuli smo mini akciju doniranja za dječje društvene igre, a kako bi roditelje potaknuli da dolaze na naše Dane društvenih igara sa svojom djecom. Ovaj je mini projekt skupljanja donacija za dječje društvene igre u potpunosti uspio, te smo njime kupili 4 dječje igre za potrebe razonode najmlađih igrača na Danima društvenih igara.

Ovom prilikom zahvaljujemo se slijedećim donatorima na prilozima: Matej Šare, Andrej Cehulić, Eva Gjerek, Jelena Magoš, Goran Trkanjac, Lucija Marinković, Jurica Hladek, Žarko Pintar

Da su ove društvene igre bile pun pogodak vidjelo se je već na Igranju u Avenue Mallu, gdje su iste privukle dobar dio roditelja s djecom.

Bude li interesa rado ćemo pokrenuti još neke ovakve mini projekte kojima bi se mogle nabaviti i neke druge potrebne stvari za udrugu i igraonicu. Kao prijedlog već sada stoji poziv za doniranje upotrebljivih stolaca za potrebe igraonice ili nekih drugih iskoristivih potrepština, pa ako imate kod kuće nešto što vam ne treba, a mislite da bi nama koristilo slobodno nam se javite na naš e-mail kontakt (info@igranje.hr).

Sponzorstva

Red je da svako toliko spomenemo našeg dosadašnjeg i stalnog sponzora Carta Magicu, bez koje ne bismo napravili sve ovo što smo napravili. Carta Magica konstantno podupire sve što radimo i maksimalno nam uskače u pomoć i opskrbljuje nas igrama koje mi onda dijelimo u obliku raznih nagrada.

No, ono što nas posebno veseli jest predstavljanje novog sponzora koji nas od danas i financijski podupire! Riječ je o karlovačkoj IT firmi OpenIT. Firmi koja sva svoja informatička rješenja bazira na otvorenom i slobodnom softveru. Za one koji ne znaju, to je onaj softver kojeg možete legalno i potpuno slobodno preuzeti s interneta i koristiti u svoje osobne ili komercijalne svrhe. Da, to su razne Linux distribucije (OS-ovi kojima ne trebaju antivirusni programi, koji se ažuriraju i najčešće rade bolje od Windowsa), to je GIMP (alternativa Photoshopu), to je LibreOffice (alternativa MS Officeu), to je WordPress na kojem rade i ove naše stranice, itd. itd. Dakle, oni su živi primjer kako se od slobodnog softvera može uspješno raditi i zaraditi, te pritom i sponzorirati neprofitnu udrugu kakva je naša.

Uglavnom OpenIT je firma koju možemo s ponosom preporučiti bilo kome tko treba neko IT ili web rješenje, te pri tom neće trebati plaćati skupe licence komercijalnog softvera da sve to i radi.

Traženja sponzorstva ovdje ne staju, a svaku firmu koja će sponozrirati naš rad i trud trajno ćemo oglasiti na našim stranicama, te putem promotivnih materijala naših događanja.

Na kraju, svašta želimo, planova ima, a ono što bismo posebno voljeli jest što više trajno aktivnih članova koji dijele naša nastojanja i naše snove o širenju kulture igranja društvenih igara po cijeloj Hrvatskoj.

Uživajte i igrajte se s nama! 🙂