Ticket to Ride: Put oko svijeta vlakovima u MC-u

Pozivamo vas na naš Ticket to Ride turnir, pod nazivom: “Put oko svijeta uz vlakove”.

Ovogodišnji TTR turnir će se održati 18.02.2024, sa početkom u 12:00h u prostoru našeg Kluba MC, na adresi: Ulica kraljice Jelene 8 

Ovaj turnir ne prati nikakav plasman na više razine natjecanja ili na neko prvenstvo. Ovo je NAŠ domaći turnir za vrlo popularnu i zabavnu igru. Turnir će biti iznimno zanimljivog formata, te će se igrati na više mapa. Iako nećete imati priliku igrati sve mape na ovom turniru, sve mape bit će objašnjene na licu mjesta za one koji možda nisu upoznati s njima. Ukoliko ste igrali Ticket to Ride Europu ili Ameriku, nećete imati problema savladati druge mape. Jezgra igre je ista, te se pravila minimalno mijenjaju. Mape koje će se igrati na turniru su: Ticket to Ride India, Ticket to Ride Asia, Ticket to Ride Pennsylvania, Ticket to Ride, Italy, Ticket to Ride Nederland, Ticket to Ride Germany, Ticket to Ride Europa, Ticket to Ride America i Ticket to Ride Rails and Sails.


Turnir će se igrati u formatu skupina i svatko će igrati dvije mape u kvalifikacijama. Zatim, ukoliko ste prošli dalje, igrat ćete polufinale na mapi Europe ili Amerike, a najbolji igraju finale na mapi svijeta (Rails and Sails).

Brojat će se pobjede, te će od maksimalno 24 igrača na turniru, u polufinale proći 10 najboljih. U finalu će igrati 4 najbolja igrača, dva iz polufinalne mape Europe (prvi i drugi), te dva iz polufinalne mape Amerike (prvi i drugi). 

U kvalifikacijama će se dodjeljivati bodovi za prvo, drugo, treće i četvrto mjesto. Prvi će dobiti 4 boda, drugi 3 boda, treći 2 boda i četvrti igrač 1 bod. Ukoliko dođe do jednakog broja bodova, prvo će se gledati pobjede. Ukoliko dva igrača imaju isti broj bodova gledat će se koji od tih dvoje igrača je imao najbolji plasman u kvalifikacijskim rundama. Primjer: Igrač X pobijedio je na prvoj mapi te osvojio 4 boda, u drugoj mapi bio je zadnji pa je dobio 1 bod. Igrač Y bio je drugi na prvoj mapi te osvojio 3 boda, dok je na drugoj kvalifikacijskoj mapi bio treći pa je dobio 2 boda. Oba igrača imaju zbroj bodova 5, ali igrač X prolazi dalje jer je imao bolji plasman.

Svaka mapa igra se u četiri igrača iako neke omogućuju igranje u pet igrača.

Nakon što ste završili prvu igru/mapu, slijedeću mapu ćete igrati sa drugim ljudima na drugoj mapi. Neće biti moguće igrati sa istim ljudima, niti na istoj mapi. 

Maksimalan broj prijava je 24 igrača pa požurite! Ukoliko ste na listi iza dvadesetčetvrtog igrača bit ćete “zamjena” u pripravnosti ako netko odustane. Potvrde za dolazak bit će upućene 5 dana prije samog turnira. Ukoliko netko neće moći doći, “zamjene” će biti obavještene kako se mjesto oslobodilo te će se tražiti potvrda dolaska. 

Kotizacija turnira je 5€ za članove i 7€ za ne članove udruge. 

Glavna nagrada turnira je Ticket to Ride 15 year anniversary Edition! Ostali Finalisti će dobiti utješne nagrade!