Poziv na Drugi Kvalifikacijski turnir u Carcassonne-u

Udruga Igranje poziva vas na drugi kvalifikacijski turnir u Carcassonne-u za Svjetsko Prvenstvo u Essenu, Listopad 2023. godine!

Turnir će se održati u Klubu MC, Ulica kraljice Jelene 8, Zagreb. Dana 27.05.2023 (subota) s početkom u 13:00h (molimo za točnost dolaska).

Turnir će biti u formatu “lige”, te će biti sveukupno tri kvalifikacijska turnira! Prvi je bio 06.05.2023, drugi će biti 27.05.2023, a treći 17.06.2023. Sva tri turnira biti će u Subotu.

Igrači koji su ostvarili bodove u prvom turniru prenose svoje bodove na drugi turnir! 

Kako bi ste postali prvak Hrvatske i kako bi ste ostvarili odlazak u Essen na Svjetsko Prvenstvo, morati će te ostvariti direktan plasman ili putem bodova na treći PLAYOFF turnir! Prva dva kvalifikacijska turnira igraju se u formatu lige, a treći i posljednji se igra kao PLAYOFF! 

Sa prva dva turnira prvaci ulaze u treći i zadnji turnir direktno, što znači ako ste pobijedili na jednom od kvalifikacijskih turnira, ulazak u PLAYOFF turnir vam je zagarantiran. Ostali igrači dobivati će bodove i prenositi iz prvog u drugi turnir. Ulazak u PLAYOFF turnir ostvariti će 20 najboljih igrača! (2 finalista i 18 najboljih iz oba turnira). 

Bodovati će se na slijedeći način:

  • Prvak turnira će imati osiguran prolaz u osminu finala PLAYOFF turnira
  • Drugo plasirani će ostvariti 20 bodova 
  • Treće plasirani i Četvrto plasirani će ostvariti 18 bodova
  • Peto plasirani, Šesto plasirani, Sedmo plasirani i Osmo plasirani će ostvariti 16 bodova
  • Deveto plasirani, Deseto plasirani, Jedanaesto plasirani, Dvanaesto plasirani, Trinaesto plasirani, Četrnaesto plasirani, Petnaesto plasirani, Šesnaesto plasirani će ostvariti 14 bodova
  • Svi ispod Šesnaestog mjesta će ostvariti 10 bodova

Odlazak u Essen i smještaj organizira i financira Udruga Igranje! 

Postanite naš PRVI predstavnik na svjetskom prvenstvu u Carcassonne-u! 

Turnir će se ponovo igrati u formatu švicarca, pet rundi, bez eliminacije. Po partiji svaki igrač ima 15 minuta na šahovskom satu. Igra se samo bazna igra bez ikakvih ekspanzija! Nakon pet rundi bez eliminacije će ići playoff, koji zavisi od ukupnog broja prijavljenih igrača. 

Playoff se igra u sistemu najbolje plasirani protiv najgore plasiranog (prvi protiv zadnjeg, drugi protiv predzadnjeg, itd…)

Nagrade su slijedeće: 

  1. Mjesto – Društvena igra Pharaon + 20% popust bon u dućanu Carta Magica
  2. Mjesto – 2×20% popust bon u dućanu Carta Magica
  3. Mjesto – 1×20% popust bon u dućanu Carta Magica

Kotizacija za turnir je 6€ za ne članove i 4€ za članove Udruge Igranje. 

Želimo svima puno uspjeha na turniru!