Svečano otvorenje Meeple’s Cornera

WP_20161028_21_24_17_Pro.jpgNakon niza godina marljivog rada, organiziranih događaja i ostvarenih suradnji, od petka 28.10.2016. možemo i službeno reći da je misija uspješno obavljena. Naime to je bio dan koji će ostati trajno zabilježen u analima naše udruge, kao dan kada smo pustili u rad naš novi prostor – Meeple’s Corner. Naravno nije to moglo proći samo tako bez da se svečano obilježi i proslavi 🙂 .

100_3174.JPGProstor smo otvorili točno u 18:00 sati, i već od samog početka posvjedočili velikoj dolaznosti. Bilo je tu puno poznatih lica, nekih koje nismo vidjeli već jako dugo, a sada su bili tu na otvorenju tapšali nas po ramenima i pružali ruke čestitajući na ostvarenju ovog dugo sanjanog sna. Od poznatih i počasnih gostiju došli su nam: Roman Cvetko – vlasnik Carte Magice, lanca trgovina specijaliziranim za moderne društvene igre i hobi proizvode, te dugogodišnji podupiratelj; Filip Neduk – naš najpoznatiji dizajner modernih društvenih igara, autor igre Goblins i najnovijeg megauspješnog hita – Adrenaline; Jurica Hladek glavni organizator i pokretač All A-Board festivala. Jurica nam je čast otvorenja darovao popularnu igru Seasons, na čemu smo mu neizmjerno zahvalni.

100_3181.JPGU 20:30 sati je održano svečano rezanje vrpce od strane našeg predsjednika Žarka Pintara, a sve uz gromoglasni pljesak vodstva udruge i posjetitelja.

Potom smo se svi vratili svojim igrama i druženju s posjetiteljima. Od igara po stolovima su se mogli naći zaista različiti zanimljivi naslovi. Većina su bile brze party igre, no moglo se naći i nešto duljih i zahtjevnijih naslova. Zaigrali su se tako New York 1901, Camel Up, Istanbul, Mysterium, Splendor, Domaine, Bang!, Resistance, Goa, Kraljevstva, King of Tokyo, Stone Age, Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game, Pandemic, Carcassonne i još mnoge mnoge druge.

100_3177.JPGPosjetilo nas je oko stotinjak gostiju, tako da nažalost nismo imali priliku smjestiti sve za stolove i stolice. No to svejedno nije spriječilo posjetitelje da se super provedu u lijepom razgovoru i druženju s drugim kolegama igračima. Bilo je tu igrača svih dobnih skupina, od osnovnoškolaca, srednjoškolaca, studenata i obitelji. Svi su bili nasmiješeni i neizmjerno radosni zbog otvorenja svojeg “drugog” doma, gdje će moći provesti sate i sate dobre igre i zabave.

14915169_1124797490891037_9029850044485864968_n.jpgIgranje i druženje se odužilo sve do ponoći, kada smo uspješno zaključili naš prvi službeni igraći dan u novom prostoru.

Htjeli bi smo se ovom prilikom zahvaliti svim prijateljskim udrugama, školama i organizacijama, a koji su nam izašli ususret i pomogli oko prikupljanja potvrda o suradnji, koje smo poslali zajedno sa svom potrebnom dokumentacijom prema gradu.

To su:

Udruga korisnika bežičnih i žičnih sustava “5net” Petrinja
Udruga za razvoj kulture mladih “Kulturni front”
Udruga ljubitelja fantastike “3 zmaj”
Društvo za znanstvenu fantastiku SFera
BEST Zagreb
Dječji dom Sv. Terezije od malog Isusa
Osnovna škola Josipa Zorića Dugo Selo
II. Osnovna škola Vrbovec
OŠ Augusta Harambašića Zagreb
Škola za medicinske sestre Mlinarska
Centar kulture na Pešćenici – KNAP
Carta Magica – Roman Cvetko

Veliko hvala i svima koji su kroz godine rada i angažmana doprinijeli da dođemo do novog prostora, kao i svima koji su uložili veliki trud i energiju da se isti prostor ovako lijepo sredi i uredi.