Idemo na Liburnicon 2016.

I ove godine smo pozvani i vrlo rado se odazivamo, te pozivamo i vas na Liburnicon 2016. koji će se održati od 19. do 21. kolovoza u prostorima Osnovne škole “R. K. Jeretov” u Opatiji.

Za one koji ne znaju riječ je o jednom od najvećih festivala znanstvene fantastike i fantastike koji se već 11 godina za redom održava u Opatiji, a privlači preko tisuću posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva.

Naši domaćini i organizatori iz Udruge “Kulturni Front” inspirirani filmskim uspješnicama poput Mad Maxa, opsežnim računalnim igrama poput Fallouta i književnim serijalima poput Metroa i Kule tmine, kao i brojnim drugim djelima koja radnju smještaju u postapokaliptične svjetove i opisuju živote ljudi u uništenom i neprijateljski nastrojenom okolišu, odlučili su kao glavnu temu ovogodišnjeg Liburnicona izabrati postapokalipsu.

Budući da je Liburnicon poznat po posebnoj ravnoteži između ozbiljnih i zabavnih sadržaja, ove se godine (s “ozbiljne” strane) očekuje cijeli niz poznatih znanstvenika (Korado Korlević, Davor Horvatić, Elvio Baccarini, Igor Čatić, Ivan Šimatović, itd.) i TV lica (voditelj Krešimir Mišak), a počasni gosti Liburnicona 2016. su poznati britanski futurolog, predavač i pisac Richard Watson, te čuveni ruski pisac postapokaliptične fikcije Dmitry Glukhovsky, kao i (s “zabavne” strane) niz jedinstvenih zanimljivih igara poput postapokaliptičnog lova na blago i vodenih ratova, turnira u popularnoj igri Hearthstone, mnogo glazbenih i književnih kvizova, te koncerti rock cover benda Cherrybombz i kultnog riječkog PHC-a.

Što se tiče nas, mi ćemo se potruditi priuštiti vam sate i sate dobre igre i zabave uz našu bogatu kolekciju modernih društvenih igara, i ljubazne i pristupačne volontere koji će vam biti na raspolaganju oko pravila i bilo kakvih nedoumica.

Detaljnije informacije o programu i gostima Festivala mogu se naći na web-stranici www.liburnicon.com

Prošle dvije godine je bilo fenomenalno, a vjerujemo kako će po bogatom i raznovrsnom programu tako biti i ove godine.

Vidimo se u Opatiji na Liburniconu 2016. 🙂

13782045_759505287524692_474401826813352010_n.jpg