Otvaranje društvene igre: Sagrada

Sagrada je ono što biste mogli nazvati “manjom” igrom, dolazi u kutiji veličine A4 i standardne debljine. Sama kutija je vrlo lijepo napravljena. U igri radite vitraje na prozorima Sagrada Familije, tako da je naslovnica kutije napravljena da izgleda kao vitraj, gdje su samo dijelovi koji predstavljaju staklo napravljeni sa sjajnom završnom obradom.

Prilikom otvaranja kutije ono što vidite da nema kartona za punc-outanje i sličnih elemenata, postava koju vidite je vrlo slična onome kako će vaša kutija izgledati kada ste spremni staviti ju na policu.

U kutiji ćete dobiti:

Jedna pravila, dvije platnene vrećice, 4 igrače ploče, dva seta kartica, jednu centralnu ploču, četiri tokena za igrače, jednu vrećicu tokena i jednu vrećicu igraćih kockica.

Svi dijelovi od kartona napravljeni su sa sjajnom završnom obradom, a iako ju obično mrzim zbog odbljeska koji dobivate u određenim uvjetima osvjetljenja, apsolutno shvaćam zašto se koristi u ovoj igri, čini temu jačom (budući da sve izgleda kao da je izrađeno od stakla) i vrlo je prikladna. Centralna ploča i tokeni igrača izrađeni su od kartona od 2 mm što je više nego dovoljno. Igrače ploče s druge strane su naj deblje što ćete ikada dobiti ijedan element društvene igre. Izrađene su od dva dijela, dno je 2 mm, a vrh je 3 mm, između kojih se nalazi džep u koji možete umetnuti karticu, a gornji sloj ima izrezane utore u koje upadaju kockice.

 

Tokeni su one standardne staklene “kapljice” koje su prikladne za temu, ali ništa fancy. Kockice su također standardne kockice izrađene u različitim translucentnim bojama, one se uklapaju u temu bez dodatnog truda.

Kartice su pomalo tanke što nazivam “legendary” debljinom. Neke od njih bi trebale ući u džepove na pločama igrača, pa je u ovom slučaju opravdana tankoća kartica. Ništa od kartica nije namjenjeno da bi se igralo iz ruke tako da njihova debljina nije od neke važnosti.

 

Jedna od platnenih vrećica namijenjena je za draft kockica, ali za drugu nije objašnjeno čemu služi, stoga nisam sasvim siguran treba li se koristiti za kapljičaste tokene ili igrače tokene, možda ću ju koristiti za oboje …

Sve u svemu sretna sam s kvalitetom izrade ove igre. Ona daje sve od sebe gdje je tematski potrebno i ne pretjeruje gdje bi samo povećala cijenu igre i nije potrebno.

VEZANI ČLANCI:
Maja Škripelj

O Maja Škripelj

Mi smo geekovi koji su i gameri. Dizajniramo društvene igre i art za društvene igre. Zaigrajmo i zabavimo se!