Otvaranje društvene igre: Anachrony

Anachrony dolazi u prilično velikoj kutiji, mnogo većoj od onog kakve volim da su moje kutije, općenito volim imati većinu mojih igara u standardnim kutijama za društvene igre, iako s hypom kickstartera i novim trendovima u igrama na ploči sve izgleda kao da će “standardna kutija društvenih igara” narasti u veličini u narednih nekoliko godina. No, vratimo se na temu … veličina ove kutije je malo veća od papira a3 i debljine 10 cm. Pogledajmo što se nalazi unutar ove mrcine…

 

Nakon otvaranja osjećala sam se zbunjeno, ne vidi se nikakva veza između veličine kutije i njenih komponenti, ovo može biti zbog činjenice da nisam kupila inačicu s minijaturama, već onu bez njih. Možda obje dolaze u istoj kutiji …

I dalje otvaramo, u kutiji dobivate solidnu količinu lijepih debelih punch-outova, tri špila karata, glavnu ploču, 4 igrače ploče, ploču chronobota, 4 ploče „path“ova, vrećicu lijepo ugraviranih zaobljenih igračih kocaka, vrećicu tokena i gotovo standardnu ​​opremu u društvenim igrama danas, vrećicu polibagova.

Kvaliteta kartica prilično je dobra, iako su malo tanje nego što ja osobno volim, dolaze s vodootpornom završnom obradom poput one koju možete vidjeti na ” Cards against Humanity “. U konačnici bi situaciju opisala kao lose-win, ajmo reći da je izjednačeno 😊

Istiskivanjem punch-outova, mogu reći: nije sve u veličini, iako su punch-out ploče lijepe debljine, karton od kojeg su izrađene je sklon deranju. Na svakoj ploči smo imali problema s izbijanjem tokena i morali smo biti pažljivi, kako ništa nebi bilo poderano. Iako smo imali problema pri probijanju, krajnji proizvod su tokeni solidne kvalitete. Savjetovala bih vam da nešto pažljivije izbijate.

Ono što je zanimljivo je da dobivate dva seta tokena resursa (jedan plastični i jedan kartonski), budući da je riječ o igri sa kickstartera nekako sam mislila da je to bio jedan od stretch-goalova, ali izgleda da nije. Međutim, tokeni vode koji su lijepe cool kapljice vode bili su stretch-goal, a njih nismo dobili u kartonu(hm,hm???).

Stavljajući sve natrag u kutiju ponovno sam zbunjena nedostatkom veze između komponenti i kutije. Postava kutije je ono što biste nazvali uobičajenom postavom FFG kutija s onim kartonskim komadom koji ima dvije izbačene strane i rupu u sredini, međutim, za razliku od FFG kutije, komponente igre ne mogu se složiti u rupu, u konačnici sve nekako „curi“ van. Jednostavno me zaprepaštava činjenica da u toliko predimenzioniranoj kutiji možete imati toliko kaosa.

Ukupna kvaliteta proizvodnje je dvostrana. Na jednoj strani imate nisku kvalitetu dijelova igre koje zapravo samo vi možete vidjeti, deranje kartona koje, ako pazite, neće utjecati na tokene, i iznenađujuću razinu “Što ste k vrapcu radili s tom kutijom ???”. No, s druge strane, kada postavite igru, javlja se bitna kvaliteta. Kvaliteta igraćih elemenata je na razini i vrlo zadovoljavajuća, a ustvari to je sve što je zaista i bitno, ili nije? Ostaviti ću vas da sami odlučite.

Maja Škripelj

O Maja Škripelj

Mi smo geekovi koji su i gameri. Dizajniramo društvene igre i art za društvene igre. Zaigrajmo i zabavimo se!