Noć društvenih igara u srednjoj školi za medicinske sestre

21.01.2016. posjetili smo srednju školu za medicinske sestre u Mlinarskoj 34 i održali Noć igranja društvenih igara.

Drugi nam je to već posjet ovoj školi. Na prvi održan 26.11.2015. nas je pozvao i suradnju sa školom uspostavio naš dugogodišnji posjetitelj – Ivan Šumski.

Tako da su pri drugom posjetu naši vrli volonteri sada već bili dobro poznati gosti, pa se nije previše gubilo vremena na upoznavanje, već se odmah bacilo na igranje.

Kao i prošli put, jedan od najpopularnijih naslova je bio Dixit: Odyssey. Igra je naprosto prštala od svakojakih maštovitih pojmova koji su se smjenjivali jedni za drugim.

Igrao se tu i Biblios u kojem su se cure natjecale koja će uspjeti skupiti najbogatiju kolekciju knjiga za svoj samostan.

U igri Skull se pak nadmudrivalo i blefiralo tko je najhrabriji i može okrenuti najviše pločica cvjetića, bez da okrene lubanju. Jasno na kraju se samo jedna mogla pokazati najhrabrijom.

Divovska čudovišta u King of Tokyju također nisu mirovala, već su razarala i uništavala sve što im se našlo na putu, dok su se istodobno međusobno borila za naslov kralja grada.

Za drugim stolom se istodobno odigravao sto put viđeni scenarij obračuna na divljem zapadu između pripadnika zakona, razbojnika i odmetnika. Šerif i njegovi zamjenici su ovoga puta izašli kraćih rukava iz ovoga sukoba.

Igranje se odužilo do 22h kada su cure otišle na počinak, a naši volonteri zadovoljni još jednim uspješno odrađenim poslom na put prema igraonici s igrama.

Zahvale našim volonterima Miroslavu Gašpertu i Marinu Subanoviću što su i po drugi put uskočili i održali događaj.