12. Dan društvenih igara: ranojesenje vrtno igranje

12DDI-Vintage.jpg

U subotu 30. rujna 2017. održali smo tradicionalno jesenje igranje u sklopu 12. Dana društvenih igara u Zagrebu, ne bi li ljude malo podsjetili na otvaranje sezone kućnih igranja društvenih igara.

DSC02938.jpgZa domaćina smo ovaj puta odabrali Vintage Industrial bar (Savska 160, Zagreb) s kojim već imamo dobru suradnju s ranijih nedjeljnih igranja. Već od samog početka otvaranja u 11h počela se skupljati ekipa za stolovima i spremno se bacila u koštac s raznim igrama koje smo donijeli. Odaziv igrača je i ovaj puta premašio brojku od 250 ljudi i zahvaljujući osoblju iz Vintagea koji su nam otvorili i njihov vrt uspjeli smo svim igračima omogućiti dovoljno prostora za igru. Tim više što je dan bio lijep i relativno topao, vrtno igranje bilo je pun pogodak!

DSC02931.jpg Posjetitelja nam je bilo svih dobnih skupina, od najmlađih koji su imali 5, 6 godina, do osnovnoškolaca, srednjoškolaca, studenata, obitelji, pa sve do starijih i umirovljenika, a posebno bi naglasili svesrdnu pomoć našeg dragog partnera  Udrugu Talus iz Velike Gorice koja je skupa s nama iznjedrila cijeli program igranja. Uz njih s nama je opet bio Marko i njegovi fantastični Mind Blowing Box elektronički setovi za “razminiranje”. Društvo nam je tradicionalno radila i mala velika i šarolika trgovina Carta Magica koja uvijek za ovakva događanja pripremi i promotivne popuste.

DSC02944.jpg Svoj program LARP-a u malo skraćenom izdanju “odvrtili” su i Terribel Creations u za to posebno odvojenom prostoru dvorane, a kao šećer na kraju bilo je i predstavljanje nove igre Skull Port od strane domaćih autora 4Hogs. Uz njih, na ovom 12. DDI-u bili su i naši već prekaljeni autori igara i s ponosom kažemo članovi udruge: Kristian Čurla i Filip Neduk prezentirajući neke svoje novosti i pomažući ostatku ekipe oko igranja.

DSC02958.jpg Jasno ovako respektabilni broj posjetitelja je valjalo popratiti s jednako respektabilnim brojem igara u ponudi. U tu svrhu pripremili smo oko stotinjak različitih igara iz naše bogate igroteke. Mogla se tako naći igra za svačiji ukus, bilo da voli teške strateške, brze party igre, povijesne, SF, igre horor tematike, igre pločicama, igre kartama, ekonomske, kooperativne, polukooperativne itd.

DSC02932.jpg Igralo se tako do 20h u VIntageu, a nakon toga dio se ekipe prebacio na afterparty koji smo organizirali u našem prostoru Meeple’s Corner gdje se igranje nastavilo do sitnih noćnih sati.

Na kraju svima zahvaljujemo na ovom, još jednom uspješno odrađenom Danu društvenih igara i pozivamo vas na daljnja i stalna druženja kod nas u gore spomenutom Meeple’s Corneru.

Fotke s događaja možete pogledati ovdje, jer one ipak govore više od 1000 riječi.

 

Zadnji komentari s foruma