Matt Leacock priprema novu ‘Eru’

Eggertspiele najavljuje  Era: Medieval Age, novu igru poznatog dizajnera Matta Leacocka za 1 – 4 igrača starosti od 12+ godina. Ne samo što je Era duhovni nasljednik Roll Through the Agesa, nego je i prva roll-and-build (baci-i-gradi) igra.

U Eri, vaše će kockice predstavljati različite klase srednjevjekovnog društva s pomoću kojih će igrači pokušati izgraditi što uspješnije gradove. Za gradnju ćete koristiti prekrasno oblikovane 3D dijelove koji predstavljaju crkve, farme, zidine, mlinove itd. Na kraju igre svaki igrač će ispred sebe imati svoj vlastiti i jedinstveni grad!

Prema riječima autora: “Era: Medieval Age biti će još izazovnija igra jer će igrači međusobno utjecati jedni na druge putem iznuda, spaljivanja zemlje i bolesti” (Pandemic mu je očito u krvi 🙂 )

Druga interesantna stvar ove najave jest kako će Era označiti početak cijele serije roll-and-build igara od Matt Leacocka i Eggertspiela. Još nema informacija o tim igrama, no Era bi treba debitirati na Gen Conu u drugim dijelu ove godine.