Igra Dune ide u reprint

Godinama je Dune jedna od poželjnijih i nažalost nedostižnih igara među okorjelim igračima. Iako je Dune dizajniran 1979 godine i dan danas igra ima izvrsne odlike i često se izrađuje u domaćoj radinosti.Ovaj klasik uključuje pregovaranje, kontrolu područja, asimetrične frakcije igrača u svemiru Franka Herberta  i skriveni aukcijski sustav borbe. Igra nije vidjela reprint još od 1984 godine, izuzev rijetkog francuskog izdanja 1993. Izdavač Fantasy Flight izdao je igru Rex (2012), preuzevši mnoge elemente igre Dune osim licenciranog Dune sadržaja. Prošlog tjedna stvari su se promijenile.

Novi film o Dini Legendary Entertainmenta doći će u kina krajem 2020. godine, a prošlog kolovoza Gale Force 9 objavio je kako su potpisali višegodišnji ugovor o licenciranju s  Frank Herbert EstateiLegendary Pictures kako bi kreirali Dune društvene igre. Prošlog tjedna  na GAMA trade showu, Gale Force 9 objavio je kako vraćaju u život klasičnu igru Dune.

Ova igra ima vrlo aktivnu print & play publiku za one koji žele osvježiti svoje komponente iz originalne igre, a mnogi su se dali i u izradu vlastite kopije jer originalna igra nije dostupna. Jedan od najpopularnijih umjetnika je i BoardGameGeek korisnik Ilya, a kruže glasine po kojima bi GF9 trebao uzeti baš njegov art za službeni reprint. Vrijeme će pokazati, a mi vjerujemo kako će ova vijest razveseliti mnoge koji ovu igru priželjkuju već godinama.