Suradnja: Igroljubka / Igroljub

Dobar dio nas sjeća se hrvatskih Naseljenika otoka Catan, Keltisa ili Sinova sahare u izdanju slovenske firme Laserplus koji su se mogli kupiti u našim trgovinama. Nažalost u zadnje vrijeme ovih je izdanja ponestalo s polica naših trgovina i svi smo primorani nabavljati ove igre od stranih izdavača koji ne lokaliziraju na hrvatski jezik.
Sve do danas. Od danas je s nama reanimirani Laserplus s novim imenom: Igroljubka s.p kao firma, a Igroljub kao brend društvenih igara i (web) trgovine.

Ova se slovenska firma već 15 godina bavi društvenim igrama i najveći je nakladnik društvenih igara na slovenskom jeziku. Do sada su izdali preko 70 društvenih igara na slovenskom, te 12 na hrvatskom jeziku – upravo sada rade na još nekoliko hrvatskih prijevoda, u kojima im pomaže i naša Udruga.
Surađuju sa većim nakladnicima iz Njemačke i ostalih zemalja koji ne rade po sistemu vlastitih distributera. Partneri su im: Kosmos, Amigo Spiele, Zoch Verlag (Noris), Fantasy Flight Games, Bioviva itd.
Od tih firmi kupuju prava za pojedine igre i onda izrađuju slovensku, a u posljednje vrijeme i hrvatsku i/ili srpsku verziju.
Među njihovim najpoznatijim igrama je svakako Catan (prije Naseljenici otoka Catan) koji su prvi put izradili na hrvatskom jeziku 2006. godine.
Ove su godine izradili potpuno novu verziju koja uključuje tri jezika – slovenski, hrvatski i srpski, te su započeli lokalizirati na hrvatski i proširenja ove igre.

Iako su im nove stranice za internet prodaju još u izradi, hrvatski igrači već sada mogu naručiti svoje primjerke igara putem stare web trgovine. Plaćanje je omogućeno putem bankovnih transakcije i možda nama još interesantnije preko PayPal-a.
Započela je i novogodišnja akcijska ponuda s popustima (Catan i proširenja za 25€ plus dodatni popust od 1€ za svaku dodatnu Catan igru u narudžbi, te akcija dječjih igara 2+1, odnosno 2+1/2). Sve akcije i pogodnosti vrijede za hrvatske kupce kao i za slovenske. Za hrvatske kupce vrijedi i ponuda s njihove Facebook akcije na Igroljubu koja je upravo počela.

Svakako provjerite njihovu ponudu na ovoj poveznici.

Također, u želji dobre suradnje Igroljubka će našoj udruzi donirati igre prema prometu koji naprave putem naših stranica. U tu svrhu potrebno je prilikom svake kupnje u rubriku “Preporuka:” navesti “udruga-igranje”.

logo igroljubka.jpg