Spiel des Jahres: Nagrade 2014

Njemački Spiel des Jahres proglasio je igre 2014. godine u tri kategorije: Dječjoj igri, Obiteljskoj igri i Igri za znalce.

Evo ovogodišnjih pobjednika:

 

 

camelup.jpg Spiel des Jahres 2014: Camel Up

2 – 8 igrača – od 8. godina starosti – 30 minuta trajanja – cijena: cca. 25 € 

Camel Up je obiteljska igra u kojoj se igrači klade utrkama od pet trkaćih deva. Deve trče oko piramide i potrebno je biti brz u klađenju kako bi osvojili više dobitka. Deve se mogu i popesti jedna na drugu i tako završiti trku. Ishod trke određuju kockice koje prema pravilima ispadaju iz piramide.

Izjava žirija:

Ovo je prava obiteljska igra s prekrasnim priborom igre. Igra je brza i vesela, te pobuđuje emocije cijele ekipe koja je igra.

camelup-game.jpg

 

 


 

istanbul.jpg Kenerspiel des Jahres 2014: Istanbul

 

2 – 5 igrača – od 10. godina starosti – 60 minuta trajanja – cijena: cca 35 € 

U igri vodite svoj tim od jednog trgovca i četiri pomagača kroz 16 lokacija sajma. Na svakoj od tih lokacija možete izvršiti određenu akciju. Kako bi izvršavali te akcije trebate doći na lokaciju sa trgovcem i pomoćnikom, te ostaviti pomoćnika da odradi lokaciju do kraja, a vi se s trgovcem već koncentrirati na bitnije stvari. Igra traži vještine organiziranja, kako vaši pomoćnici ne bi sjedili skrštenih ruku.

Izjava žirija:

Igra izvrsno prenosi osjećaj s pravog sajma i njegove posebnosti pri trgovanju. Posebice se to odnosi na brzinu i zbrku koja se na takvim sajmištima događa, gdje trebate biti brži od svoje konkurencije i time bili boljim trgovcem. Zbog ovakvih karakteristika igra stvara fascinantan osjećaj tenzije.

istanbul-game.jpg


 

geister.jpg Kinderspiel des Jahres 2014: Geister, Geister, Schatzsuchmeister!

2 – 4 igrača – od 8 godina starosti – 30 minuta trajanja – cijena: cca 33 € 

Igrači u ulogama tragača za blagom pokušavaju se domoći osam skrivenih dragulja, te zajednički pronaći izlaz iz kuće prije nego li je fantom potpuno opsjedne.

Izjava žirija:

Iako se radi o timskoj igri Brian Yu stvorio je prilično sablasnu atmosferu u koju će vas igra zasigurno uvući. Igra stvara jak osječaj potrebe za timskim radom jer ćete jedino tako izmigoljiti zlu. Uz to, igra stvara svojevrsni most između generacija s pomoću razina težine igre.

geister-game.png