SkON

Pozivamo vas na premijeru prve konvencije znanstvene fantastike i fantastike u Sisku – SkON, a koji organiziraju naši dugogodišnji prijatelji iz kluba mladih Skhwat – https://www.facebook.com/Skwhat. Pa evo što vam oni osobno imaju za reći vezano za događaj.

“Premijerno izdanje sisačkog SkON-a je pred nama! Dvodnevni događaj posvećen je promociji “žanrovske” te “fandom” kulture i supkulture. Što nas sve, za vrući vikend 21. i 22. 07. 2017, očekuje unutar prostorija sisačkog kluba mladih Skwhat možete pročitati u narednom tekstu.

Posebna tema i prevladavajući “lajtmotiv” SkON-a bit će žanrovska književnost.
Počasni gost je Ivan Lutz; pisac i organizator konvencije Marsonikon koji u Sisak dolazi promovirati svoj friški treći roman – “Samo igraj”. Roman je nedavno izdan u okviru biblioteke “Solaris” nakladnika “Hangar 7”, a Lutzova knjiga u fascinantnoj viziji budućnosti spaja distopiju, tehnologiju, znanost te pomalo neočekivano… profesionalni sport; košarku. Ulazak tehnologije u sport aktualna je tema oko koje se lome koplja, no ovakav twist uistinu je unikatan na domaćoj, a i široj žanrovskoj sceni. Promociju romana obilježiti će ugodni razgovor autora i moderatora pred publikom u formatu “pitanje-odgovor”. Zanima Vas kreativni proces stvaranja autorskog književnog djela? Ili jednostavno želite da profesor Ivan Lutz izračuna formulu potrebnu za savršenu “tricu” androida haklera Žalgiris Kaunasu? Onda nam se pridružite u subotnjim dijalozima te nabavite svoj primjerak “Samo igraj”.

Književnost će također biti dodirna točka mnogih izlaganja gostujućih predavača.
-Uvijek ste htjeli doživjeti brutalno filozofsko seciranje “Game of Thronesa”?
-Želite da Vam djetinjstvo unište “originalne” verzije bajki?
-Na koji način je transhumanizam povezan s djelima Phillipa K. Dicka?
Imat ćete prilike u sklopu ovogodišnjih tematskih PREDAVANJA!

Ne treba nikako zaboraviti na “SkON NATJEČAJ ZA ŽANROVSKU PRIČU” koji je u punom jeku. Malo slova, a puno mašte! Pošaljite i Vašu priču – još stignete. Najbolji radovi bit će javno predstavljeni na samom događaju nakon čega će uslijediti proglašenja pobjednika natječaja.
Više informacija dostupno na linku: http://inverzija.net/?p=26872

FLASH FICTION zastupljen je i u sklopu eksperimentalne radionice grupnog pisanja. Dvije glave bolje su od jedne, a fantazija nema ograničenja. Sva ograničenja smisliti će voditelj. 😉
Zabavite se, upoznajte nove ljude i obogatite svojom pričom planiranu Skon digitalnu publikaciju.

Dokazano popularni PUB KVIZOVI će u više navrata razveseliti mnogobrojne obožavatelje pitanja i odgovora.
Za ovu priliku posebno pripremljena tematska izdanja kvizova pokriti će “uobičajene krivce”, no i ona “iz vedra neba” neočekivana “geek” područja. U petak Vas pita “Fantastic Fan Edition” ; ekipni kviz koji je imao čast uspješno sudjelovati na većim zagrebačkim fan okupljanjima (Dan društvenih igara; Sferakon), a u subotu znanje možete dokazati na dodatnim dnevnim pitalicama. Kadar, filmski kviz pomalo drugačijeg štiha, će testirati budnost vašeg oka i dubinu vizualne memorije dok će “Tldr PLEB” kviz provjeriti koliko često surfate morima interneta i pripadajućih foruma. Zabava i loši vicevi zagarantirani.
Informacije na linku: https://www.facebook.com/events/310664822714554/

BOARDGAME IGRAONICA se organizira u suradnji s prijateljskim udrugama “Igranje” (Zagreb) te Talus (Velika Gorica). Društvene igre u ovom visoko tehnološkom dobu proživljavaju pravu renesansu popularnosti te ne sumnjamo da će privući veliki broj posjetilaca. Moderne društvene igre, boardgameovi, oduševiti će svojim mehanikama, pristupačnošću i predivnim fizičkim komponentama staro i mlado. Izbor nagrađivanih igara biti će iznimno velik te će svi moći pronaći pravu igru za sebe i društvo.

Kad već spominjemo “igre” moramo istaknuti i “AFTER DARK” PROGRAM.
Pod okriljem noći, usred prirode sisačke šume te tik ispred objekta održavanja SkON-a, organizirati će se iznimno atmosferične partije najpopularnije svjetske igre skrivenih uloga – Werewolf. Ova igra socijalnih vještina i bezgraničnog blefa (poznata i kao Mafia) pojavila se u bezbroj inkarnacija, a profesionalna ruka moderatora pojasniti će uz prigodnu svijetlost svijeća svim zainteresiranim njezina iznimno laka pravila. Može li se selo obraniti od krznatih nemani? Odigrajte i otkrijte.
Također; noćne igrarije obogatiti će i one shot session pete edicije megapopularnog DnD-a prilagođen i potpunim početnicima. Sukladno vremenu održavanja; tamnice i zmajevi ovaj put će tematikom naginjati nadnaravnoj stravi te žanrovskom fantasy hororu. Kome pak nije do igre večer će moći ispuniti slasnim celuloidnim zalogajima koje ćemo gledati na otvorenom. Ren & Stimpy, Rod Serling, Duck Dodgers, Kevin Bacon, divovski pustinjski crvi, kung fu dinosauri te zubati vampiri s nesanicom. Raznovrsno; kao uostalom i sam pojam “žanra”.

U slučaju da ste kompetitivni, baš volite simbolične nagrade te vam fali koji pokal da popuni vitrinu uvijek se možete okušati u turnirima tokom dana. Highlight je definitivno TETRIS TURNIR na velikom ekranu, ali će ljubitelji retro videoigara doći na svoje. Tokom dana će moći dokazati svoju vještinu u raznim kultnim multiplayer naslovima. “Super bomberman” je također prisutan u turnirskom formatu za brzi i intenzivni “4 player free for all”. Ako ste više osoba od riječi i djela odaberite timski turnir u “charades-u”/ asocijacijama i pripremite se za apsolutni urnebes.

AFTERPARTY i zatvaranje programa u subotu rezervirano je za veliki J-pop i K-pop glazbeni tulum u pitoresknom okruženju obližnjeg sisačkog kupališta.
U slučaju da volite ples pod maskama slobodno se pojavite u Cosplay izdanju jer imamo spremnu nagradu iza najbolju masku.

Bit će tu još mnogo toga! Objavljivati ćemo dodatne detaljnije informacije uskoro. Starship Command vrijedno radi na programu, a zadnje vijesti s planine Thuul spominju neke treasure huntove, goblinske gulaše i orkovske roštilje. Pridružite nam se na velikom žanrovskom tulumu.

Ulaz je BESPLATAN te je unos osvježavajućih pića dopušten 🙂 .”

Pojedinosti o samom događaju možete pratiti na službenoj Facebook stranici – https://www.facebook.com/events/484133251926614/?fref=ts

skon-logo.jpg