Predstavljamo Vam Terrible Creations

Terrible_Creations_Game_Evening_Before_Photo_Tomislav_Jeffrey_Jermic_2015_1500px.jpg Svi redoviti posjetitelji KON-ova i Infogamera su zasigurno u više od jednog navrata čuli za kolektiv Terrible Creations. Riječ je o mladim kreativnim ljudima i velikim zaljubljenicima u LARP, a koji organiziraju igre i igraonice iz ovog iznimno zanimljivog hobija. Za one koji nisu znali, LARP je skraćenica za Live Action Role Playing, to jest prevedeno po naški, igranje uloga uživo. Riječ je dakle o vrsti društvenih igara koje nude jedinstveno iskustvo uživljavanja u određene junake/junakinje i uranjanje u raznolike zanimljive svjetove.

Igre se odvijaju u realnom vremenu i prostoru u neposrednoj interakciji s drugim igračima. Zamislite to kao sudjelovanje u kazališnoj predstavi ili filmu. No za razliku od spomenutih, ovdje ne morate znati glumiti, niti pamtiti stranice teksta ispisanog dijaloga. Priče nastaju i razvijaju se tijekom igre, a njihov ishod ovisi o tome što ćete vi poduzeti i smisliti. Druga bitna razlika je što ovdje nema publike, odnosno jedina publika su sami sudionici koji sudjeluju u igri.

19875511_1930986313780542_7625010360508203763_n.jpg Postoji već zaista zavidan broj igara koje je osmislila ekipa Terrible Creationsa, i svaka igra je specifična i zanimljiva na svoj način. U igri Famiglia Bonifacio stupate u izlizane cipele i karirano odijelo člana mafijaške obitelji s početka dvadesetih godina prošlog stoljeća, te se borite protiv suparničkih obitelji za nadmoć svojeg klana. U Nordijskim pričama postajete jedan od nordijskih bogova; u igri Pokret otpora vi ste jedan od pripadnika male skupine boraca za slobodu; u igri Star Wars: Endor u završnoj bitki muku mučite ostati li vjeran Imperiju, ili se priključiti Pobunjenicima; u igri BSG: Freighter 212 prolazite kroz unikatnu epizodu popularne SF serije Battlestar Galactica; u igri Vještice prolazite kroz uzbudljiv svijet srednjovjekovnog čarobnjaštva pod okriljem zloglasne hirovite Crne kraljice; u igri Seoba naroda u ulozi staroslavenskih svećenika vodite svoj narod na opasan put kako bi se ujedinili sa svojim davno razdvojenim klanom.

Svaka igra ima određenu dužinu trajanja, u prosjeku između 2-3 sata, mada ima i onih koje mogu potrajati i do pet sati, te određen broj igrača potreban za igru. Mogu igrati i mladi i stari, muškarci i žene, potpuni početnici i iskusni igrači. Neke igre su primjerene svim uzrastima, dok su neke s malo više mozganja ipak malo prekompleksne za mlađe.

Po otvorenju vlastite LARP igraonice 11. ožujka 2017., ekipa Terrible Creations svaki zadnji petak u mjesecu od 19 sati organiziraju po jednu novu igru. Igraonica kodnog imena Jazbina, nalazi se na adresi Podolje 10. No pssst, ako vas netko pita, to niste čuli od nas 🙂 .

14079907_1775997539279421_5839120041842138694_n.jpg Osim u vlastitoj LARP igraonici u Zagrebu (Podolje 10), Terrible Creations igre organiziraju i izvode i kao dio programa različitih manifestacija u Hrvatskoj i inozemstvu. Jednom mjesečno organiziraju i LARP dan, poludnevni program s igrama otvorenim za javnost, a kako bi igre s uživljavanjem u uloge približili svim zainteresiranim širom Hrvatske.

Osim javnih izvedbi igara, organiziraju i team building aktivnosti u cilju jačanja grupne kohezije i tzv. networking igre brzog povezivanja veće skupine ljudi, kao i posebna događanja po mjeri naručitelja.

Čast nam je i zadovoljstvo ovim putem obznaniti sve naše čitatelje i pratitelje da je ekipa Terrible Creations odnedavno otvorila i firmu koja se bavi organiziranjem i sprovedbom ovih zanimljivih igara. Pa evo što o tome kako je pretvorio hobi u posao ima za reći Matija Mihoković, član kreativnog kolektiva Terrible Creations i direktor.

Ideja se rodila spontano nakon godina bavljenja LARP-om kao hobijem. Shvatili smo kako je LARP genijalna tehnika i metoda za teambuildinge, networking, ali i alat za obrazovanje i turizam.

Osim Matije ekipu Terrible Creationsa čine i Lucija Tancer Mihoković, Marko Čavlina, Miroslav Wranka i Vatroslav Jelovica.

Nadamo se da smo vas zaintrigirali za ovaj zanimljivi hobi u dovoljnoj mjeri da se i sami odlučite okušati u jednoj od igara, te posjetite prostor gdje se okuplja ekipa.

Za više informacija možete pratiti Terrible Creations na njihovoj službenoj stranici – https://terriblecreations.com/, a kako bi ste bili u toku s raznim novostima, tu je Facebook stranica – https://www.facebook.com/Terrible.Creations.larp/ .

Mi želimo našim prijateljima iz Terrible Creations puno sreće i poslovnih uspjeha u njihovom daljnjem plodonosnom radu. A mi se nadamo da će nas posjetiti s kojom zanimljivom igrom i na našem skorašnjem Danu društvenih igara, i tako upriličiti i taj naš veliki dan, na opću radost naših posjetitelja 🙂 .

Više o tome uskoro 😉 .

18813378_1912262052319635_140272584113552285_n.jpg