Plaid Hat Games: BioShock Infinite – The Siege of Columbia

Na krilima iznimno uspješne i dobro kritički prihvaćene PC/PlayStation 3/Xbox 360 igrice – BioShock, svi veliki fanovi su i to dočekali. Naime uskoro nam izlazi i board game verzija igre. Siguran sam da će svi fanovi igrice doći na svoje sad i u stvarnom svijetu, a ne samo onom virtualnom. Kao i to da će igra vjerojatno privući i sve one koji su veliki zaljubljenici u steampunk svijet.
Tvrtka Plaid Hat Games i kreator Isaac Vega su se uhvatili u koštac pretakanja virtualne verzije u board game verziju i to pod nazivom – BioShock Infinite: The Siege of Columbia.


Igra tematski pokriva isto razdoblje i seriju događaja kao i iz virtualne verzije. Dakle radnja se odvija u fiktivnoj 1912. godini kada glavni protagonist, bivši Pinkerton agent Booker DeWitt odlazi na zadatak potrage za mladom ženom – Elizabeth koja je zatočena u gradu u oblacima – Kolumbija. Kolumbija je inače u tom svijetu fiktivan grad financiran i izgrađen od strane Američke vlade dizajniran da lebdi u zraku na seriji gigantskih balona. Dovršen 1893. poslan je da putuje po svijetu i širi ideju o Američkoj kulturnoj superiornosti nad drugim narodima, o slobodi, demokraciji i savršenom Američkom načinu života. Međutim zbog incidenta koji se zbio tijekom Bokserskog ustanka kada je grad otvorio paljbu po grupici kineskih civila, američka vlada je od grada zatražila objašnjenje i kaznu za odgovorne. Kako nisu dobili ni jedno ni drugo odrekli su se grada i cijelog projekta vjerujući kako bez njihove financijske pomoči grad se neće moći sam održati. Tako su se građani grada Kolumbije okrenuli razbojništvu i počeli se spuštati iz grada na površinu i pljačkati i ubijati ljude na kojem bi se teritoriju zatekli. U ovakvim uvjetima kao i zbog izolacije od ostatka svijeta građani Kolumbije su se s vremenom okrenuli i jedni protiv drugih i iz tih podjela i unutarnjih sukoba izašle su dvije moćne frakcije – Osnivači (Founders) i Vox Populi (latinski „glas naroda“).
U grad u takvom stanju dolazi Booker DeWitt i iako uspijeva pronaći Elizabeth, u pokušaju bijega iz grada konstantno ih progone dvije međusobno zaraćene strane.


Igrači ulaze u ulogu ili Osnivača (Founders) ili tzv. Vox Populi frakcije koji se očajnički bore za prevlast nad gradom. Bodovi se tijekom igre skupljaju osvajanjem određenih područja grada i uspješnim izvršavanjem određenih zadataka i misija.
Neutralni glavni likovi Booker i Elizabeth usred tog rata pokušavaju se probiti iz zaraćenog grada i svojim postupcima i akcijama pritom utječu čas na jednu čas na drugu zaraćenu stranu.
Igra je dizajnirana za 2 – 4 igrača koji će biti u ulozi navedenih zaraćenih frakcija.
Po svemu viđenom igra će se sastojati od igrače ploče koja će predstavljati grad Kolumbiju, detaljno napravljenih figurica i bogato ilustriranih igraćih karata te mnoštva oznaka (tokena).
Igrača ploča će predstavljati grad Kolumbiju podijeljenu na razna teritorijalna područja grada međusobno povezanih zračnim linijama.
Svaki igrač će se koristiti jedinstvenim špilom karata kako bi pokušao utjecati na događaje u svijetu u kojem se igra događa, podizao vojsku, borio se il pokušao utjecati na glavne heroje iz priče i još mnogo mnogo
toga.
Mehanika igre bazirat će se na kontroliranju područja, igranju karata i bacanju kockica.

Ako će sve ići po planu igra bi trebala izaći u prodaji negdje tijekom kolovoza.

z13671054Q.jpg