Pathfinder i Starfinder Organized Play

Čast i veselje nam je najaviti kako od 7.11. 2019. (četvrtak) u igraonici Meeple’s Corner kreću redovni sessioni Pathfinder i Starfinder Organized Playa!

O čemu se radi?

Baza ovih roleplay igara (igara uloga) su Pathfinder 2nd edition Core rulebook (PF) i Starfinder Core Rulebook (SF). Tematski se razlikuju u tome što je prvi fantasy igra (npr. Lord of the Rings, Indiana Jones, Mumija, Pirati s Kariba, Sleepy Hollow i sl.), a drugi fantasy-science fiction (npr. Guardians of the Galaxy, Firefly, Blade Runner, Alien itd).

Igrači odabiru (ili sami slažu) svoje likove prema pravilima iz pripadajućeg Core Rulebooka i zatim s još 4-5 suigrača zajednički sudjeluju u avanturi koju priprema Game Master. Novim igračima ćemo sve posebno pokazati, a po potrebi i napraviti radionice slaganja likova za RPG.

Igra je kooperativna i igrači se zajednički, kroz svoje likove suočavaju sa raznim misijama i situacijama.

Što je Organized Play?

RPG igre se u najtradicionalnijem smislu igraju u malim, kućnim grupama. Ekipa zajednički igra istu priču kroz niz sessiona (sesija) koji se nazivaju kampanja.

Kako bi se igra otvorila široj publici, osmišljen je Organized Play program kroz koji igrači mogu slobodnije birati kada žele igrati i koliko mogu sudjelovati.

Svaka sesija predstavlja jednu, samostalnu avanturu. Svi likovi igrača pripadaju organizaciji Pathfindera odnosno Starfindera, koje se bave istraživanjem povijesti, neobičnih lokacija i raznoraznim drugim misijama.

Na početku sessiona igrači tj. njihovi likovi dobe neki zadatak („otiđite na lokaciju xy i istražite što se tamo nalazi“, „na ovom važnom događaju trebate saznati određene informacije“ ili „pronađite određenu osobu ili predmet“) i zatim kreću s avanturom.

Likovi na razne načine mogu pristupiti tom zadatku. Katkada se dogode komplikacije, a katkada sami igrači stvore komplikacije, no na kraju avanture zajednički dolaze do kraja priče.

Nakon avanture, svaki igrač dobije tvz. Chronicle sheet – papir s podacima o avanturi koju su igrali i što su sve kroz nju dobili (od tvz. boonova koje kasnije mogu koristiti u drugim scenarijima, do novaca i XP-a (experience pointa).

Igrači također svojim odlukama unutar avantura mogu pridonijeti i široj priči (metaplotu) kampanje.

Što je Pathfinder Second edition?

Nova edicija jedne od najpopularnijih RPG igara! Radi se o idealnom spoju lakše i ujednačene mehanike igranja koju se vrlo lako usvoji i jednostavnog slaganja likova koje igračima nudi veliku mogućnost prilagodbe bez pretjerane kompleksnosti i izuzetaka. Igra je dizajnirana na način da novi igrači lako mogu pohvatati osnove, a iskusni i dalje imaju pregršt opcija i mogućnosti. Its depth vs complexity.

Prvi session održati će se 7.11. 2019. Kako bi ovaj novi početak obilježili na najbolji mogući način, igrati ćemo prvi scenarij nove sezone: #1-00: Origin of the Open Road (igra se na 5. Levelu s već generiranim likovima).

Ovo je idealna prilika za sve igrače neovisno o iskustvu – prelaskom na pravila Pathfinder Second Edition svi počinjemo iz početka!

Za igru se možete prijaviti preko našeg Warhorn kalendara na kojem objavljujemo sve sessione Pathfinder i Starfinder Organized Playa.

Na taj način možete biti sigurni da imate rezervirano mjesto, a organizatori znaju koliki je interes i prema tome se mogu pripremiti.

Za sve zainteresirane, ukoliko su već članovi udruge, sudjelovanje je besplatno. Ostali plaćaju 10kn po dolasku, a GM-ovi u oba slučaja ne plaćaju upad.

Vidimo se! 🙂