KC Peščenica: Igranje na Pešči

Ove godine na Danima Pešče 2013 koji se u Zagrebu održavaju od 10. do 15. lipnja 2013. u Kulturnom centru Peščenica, Ivanićgradska 41a, Zagreb, gostujemo i mi s našim programom igranja modernih društvenih igara.

Mi ćemo na Danima biti prisutni 12. (srijeda) i 14. (petak) lipnja od 16h pa nadalje u Plavom studiju kulturnog centra.

Naši volonteri pomoći će svima zainteresiranima za druženje uz igre, pokazujući im i vodeći ih kroz prve korake u igrama koje vrlo vjerojatno nisu imali prilike igrati. Tako ćemo zamijeniti dosadašnji Čovječe ne ljuti se, Monopol ili Rizik s mnogo primaljivijim i zanimljivijim naslovima kao što su Ticket to Ride, Settlers of Catan, Carcassonne, Bang!, Mondo i još mnoge druge prigodne i za mlađe, kao i za starije igrače. Događaj možete pratiti i dijeliti na Facebooku.

Cjelokupan sadržaj na Danima Pešče možete pročitati u nastavku:

S ponosom i veseljem najavljujemo Dane Pešče 2013., kulturno-zabavnu manifestaciju koja će se od 10. do 15. lipnja  održati u i ispred Kulturnog centra Peščenica/kazališta KNAP, Ivanićgradska 41a, te u gradskim knjižnicama Peščenice, knjižnici S.S. Kranjčević (Zapoljska 1) i I. B. Mažuranić (Laurenčićeva 8), organiziranu od strane Kulturnog centra Peščenica. Šestu godinu za redom, manifestacija će pokušati predstaviti sav kreativni potencijal ove zagrebačke četvrti, a s ciljem senzibilizacije stanovnika kvarta prema kulturi, glazbi, plesu i umjetnosti uopće.

Program u KCP-u će započeti nastupom peščeničkog dječjeg zbora Kikići, koji će nas pjesmom uvesti u raznovrsni program Dana Pešče. U ponedjeljak i utorak održavati će se produkcije dramskog, plesnog i glazbenog studija Kulturnog centra, dok će u atriju biti održan koncert polaznika glazbene škole Zlatko Baloković. U srijedu su naši gosti Igranje.org kada će posjetitelji od 8 do 88 godina moći odigrati razne, za mnoge neobične i vesele društvene igre,  a nakon igranja na redu je nastup najstarije grupe KCP-a; teatra Gaudeamus s predstavom Što je pjesnik htio reći. Četvrtak će biti u znaku kreativnih radionica, pa će se tako već od 18.30h posjetitelji moći priključiti besplatnim radionicama izrade nakita od žice i perli, te radionici Decoupagea. U 19.30 u dvorani kazališta KNAP je na rasporedu predstava Cirkus – Teatra Pokus, nakon koje će u 20 sati biti svečano otvorenje završne izložbe svih likovnih radionica KCP-a, dok će u atriju biti održan koncert Dua Rockpoets.

U petak su naši gosti volonteri Sindikata biciklista i Zelene akcije sa svojom BiciklOpopravljaonom i biti će u atriju od 18h za sve one koji imaju problema sa svojim ljubimcima na dva kotača. Uz bicikliste u goste nam dolaze žongleri i cirkuski performeri. Igranje.org opet će ljude uveseljavati modernim društvenim igrama. Za kraj večeri, za opuštanje, pripremamo glazbenu poslasticu; koncert tradicionalne andske glazbe grupe Ayllu. U subotu ćemo započeti u etno ozračju. Posjetitelji moći priključiti besplatnoj etno radionici i nastupu folklornog društva Kolo, a za kraj uz besplatno pivo Zlatnog Mede, moći će uživati u odličnoj swing svirci vrhunskih i nagrađivanih glazbenika Marjana Krajine i Mate Matišića, članova Hot Cluba Zagreb.

Uz događanja u Kulturnom centru Peščenica, usporedno će se odvijati i zanimljiv program u knjižnici S.S.Kranjčević i I.B.Mažuranić.
Inicijativa Kulturnog centra Peščenica rezultirala je iznimnim kulturno – zabavnim događajem koji bilježi odličnu posjećenost i izuzetnu medijsku popraćenost. Kulturni centar već 60 godina kontinuirano senzibilizira brojne polaznike za glumu, slikarske i kiparske tehnike, jezike, glazbu, ples, te kroz umjetnički program, predstave, izložbe, radionice i predavanja visoko kotira na kulturnoj sceni Zagreba. Uz brojne radionice u sklopu Kulturnog centara Peščenica su Galerija događanja i Kazalište KNAP.
Dane Peščenice posjeti oko tri tisuće (3.000) gledatelja, a najveći broj čini mlada, urbana populacija koja u periodu održavanja Dana Pešče dolazi iz svih dijelova grada Zagreba, sudjelujući u brojinim radionicama, sportskim natjecanjima, izložbama, koncertima…