Idemo na Rikon 2017.

18582634_1334494903270832_858712733682161770_n.jpg Ove godine se u organizaciji udruge “3. zmaj” održava okrugli dvadeseti po redu Rikon 2017.

Mjesto održavanja nam je već dobro poznati Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci (Sveučilišna avenija 4).

Vrijeme održavanja od 06. do 08. listopada 2017.

Za sve one koji ne znaju. Rikon je konvencija fantastike koja se u Rijeci održava od 1997. godine u prvoj polovici listopada. Cilj konvencije je promoviranje fantastike u književnosti, filmskoj i likovnoj umjetnosti te upoznavanje i edukacija korisnika o temama vezanim ili bliskim poljima znanstvene fantastike, fantasyja, horora i najnovijih dostignuća u znanosti.

Program konvencije se sastoji od predavanja iz raznih znanstvenih područja i popularne kulture, okruglih stolova, prezentacija knjiga i časopisa, literarnih i umjetničkih radionica, projekcija amaterskih filmova kao i igraonica strateških i društvenih igara.

Manifestacijom Rikon se objedinjuju kulturni, zabavni i znanstveni sadržaji te potiče mlade na konstruktivno druženje. Sadržajem konvencija promiče literarnu, filmsku, glazbenu i likovnu umjetnost te na atraktivan i publici pristupačan način predstavlja znanost i znanstvena dostignuća.

Tema ovogodišnjeg Rikona, u čast okruglog dvadesetog rođendana udruge “3 zmaj”, bit će pogađate zmajevi. I to zmajevi svih vrsta, oblika i veličina.

Što se tiče nas, mi ćemo se potruditi priuštiti Vam sate i sate dobre igre i zabave uz našu bogatu kolekciju modernih društvenih igara, i ljubazne i pristupačne volontere koji će vam biti na raspolaganju oko pravila i bilo kakvih nedoumica.

Detaljnije informacije o programu i gostima Festivala mogu se naći na web-stranici www.rikonrijeka.com

Prošle dvije godine je bilo fenomenalno, a vjerujemo kako će po bogatom i raznovrsnom programu tako biti i ove godine.

Vidimo se u Rijeci na Rikonu 2017.