Hobit u kinima, hobit na stolovima

Vjerojatno već i vrapci na grani znaju da Peter Jackson jako voli Toliena i njegova djela, te da će nas opet vratiti u Međuzemlje na kino platnima. Prije desetak godina smo uživali u maestralno snimljenoj trilogiji Gospodar prstenova. Slijedeće dvije zime će zasigurno biti u znaku hobita Bilba Bagginsa, pošto će radnja knjige Hobit biti podijeljena na 2 filma. Prvi film pod nazivom The Hobbit: An Unexpected Journey dolazi u kina oko Božića 2012., a drugi film The Hobbit: There and Back Again dolazi u kina oko Božića 2013. Trailer za prvi film možete vidjeti ovdje.
Neće nas samo filmovi ponovno voditi u svijet Međuzemlja. U tome će sudjelovati i 7 novih igara, nedavno najavljenih:

  • The Lord of the Rings Deck-building Game je planirana za jesen ove godine, taman prije dolaska prvog filma u kina.
  • The Hobbit: An Unexpected Journey Deck-Building Game bi trebala izaći oko Božića ove godine.
  • The Hobbit Expandable Trading Card Game je također planirana za kraj ove godine.
  • The Hobbit: An Unexpected Journey Board Game bi nas trebala zabavljati od slijedećeg proljeća.
  • The Hobbit: There and Back Again Board Game će nam doći prije drugog filma, krajem jeseni 2013.
  • The Hobbit: There and Back Again Deck-Building Game bi također trebala doći u trgovine kad i drugi film u kina, znači krajem 2013.

Prije svih tih igara bi nam prvo trebala doći saga expansion za The Lord of the Rings The Card Game pod nazivom The Hobbit: Over Hill and Under Hill. Riječ je o proširenju za popularnu timsku kartašku igru Fantasy Flight Gamesa, koje će donijeti 3 nova scenarija, 5 novih heroja, karte blaga i druge novitete. Scenariji će pratiti radnju prve polovine knjige, a krajem godine će izaći i proširenje sa radnjom završne polovine knjige. Igrači će moći zajedničkim snagama voditi Bilba Bagginsa kroz njegovu avanturu. Boriti se protiv trolova i goblina, te se suočiti sa dobro nam znanim Gollumom. S ovim proširenjem, igrači koji vole LOTR:LCG će zasigurno dobiti puno novih izazova i zabave.

Ako ste nestrpljivi, podsjećamo vas na već postojeću igru Hobbit the board game koja je dostupna i u hrvatskim trgovinama.

Izvori: BoardGameGeek, ICv2, Fantasy Flight Games