Fantasy Hrvatska

Kako su društvene igre nerijetko vezane uz fantasy i SF svjetove, zaista nam je drago predstaviti domaći portal na ovu temu – Fantasy Hrvatska. Portal se bavi objavom novosti iz pomenutih svjetova i to iz sfera igara, knjiga i multimedije. Konkretnije podatke svakako pročitajte iz daljnjeg teksta.

U svibnju 2007. na hrvatskom internet prostoru se predstavio novi i jedinstveni portal fantasy i SF tematike „Fantasy Hrvatska“ na adresi www.fantasy-hr.com.

Cilj nam je bio stvoriti centralno mjesto za sve fantasy i SF ljubitelje, a nastao je u suradnji s fantasy/sf forumom Eydis koji se smjestio na njegovoj domeni eydis.fantasy-hr.com. Vjerujemo kako smo naš cilj uspjeli ostvariti, što pokazuje brojka od 7000 jedinstvenih posjeitelja mjesečno te preko 1000 Facebook članova.

Fantastika i znanstvena fantastika su zastupljeni u svim oblicima – od vijesti, članaka i recenzija o filmovima, knjigama i igrama do najava i izvještaja sa hrvatske fantasy i SF scene. Organizatori mnogih zanimljivih događaja su nas prepoznali kao medijske partnere te smo tako ponosni medijski pokrovitelj znanstveno-fantastičnih konvencija u Hrvatskoj (Istrakon, Sferakon, Rikon, Liburnicon) i viteških turnira i srednjovjekovnih sajmova (Srednjovjekovni sajam u Šibeniku, Viteški turnir kod Orahovice, Bitka kod Samobora 1441. i mnogi drugi).

Pored fantastike na portalu ćete naići na mnogo zanimljivih radova iz područja povijesti i mitologije, koji su i glavni izvor mnogih fantastičnih priča i filmova.

Stoga posjetite nas, komentirajte nas, a možete nas potražiti i na Facebooku te tako pratiti naše novitete.