9. Dan društvenih igara: Cassandra, Zagreb

I ove godine organiziramo naš, 9. po redu  Dan društvenih igara povodom Međunarodnom dana društvenih igara!

Ove godine odlučili smo se za restoran Casssandra u sklopu FER-a u Zagrebu, Vukovarska 39 koji nam pruža puno veći prostor za DDI, a igranje ćemo odraditi 30. travnja 2016. od 10 do 22 sata (pa i duže)

Lakša pristupačnost autom i tramvajem, brojna slobodna parkirališta uokolo, lokacija koja se nalazi više prema sredini Zagreba, dvije prostorije kapaciteta od 160 i 100 stolaca, udobni stolci, plastični stolnjaci na stolovima, klima uređaji u obje prostorije, šank na kojem se može naručiti piće ili sendviče.

Kako datum održavanja pada blizu Star Wars dana, odlučili smo naglasiti tu tematiku igara na DDI-ju. Tako ćete moći isprobati igre minijaturama X-wing i Armada, fenomenalan Imperial Assault kao i Star Wars LCG. 16 igrača moći će se natjecati na turniru X-winga za koji će se plaćati kotizacija, i osvojiti primamljive nagrade iz Seasonal Kita.

Na događaju ćete moći učlaniti se u našu udrugu, kupiti poneki povoljni rabljeni primjerak igre i nabaviti našu majicu za donaciju udruzi veću od 40kn.

Tijekom dana volonteri udruge “Igranje” prezentirati će igre, objašnjavati pravila i pomagati posjetiteljima u prvim koracima u svijetu modernih društvenih igara. Za one koji su već malo iskusniji, na raspolaganju će biti 50-ak igara koje će moći zaigrati sa svojim društvom ili pak s novim društvom, te steći neke nove prijatelje. Posjetioci će iskusiti razne svjetove igara i fantastike u našim “kutcima”, a u svakom “kutku” čekati će ih drugi tip igara. Između ostalog biti će i naslova za predškolce.

Ukoliko želite putovati vlakom kroz Europu u igri Ticket to Ride, osvojiti srednjovjekovni dvorac Carcassonne, naseliti otok Catan u igri Settlers of Catan, živjeti kao u kamenom dobu u igri Stone Age, biti dio ponosnog tima koji će spasiti svijet od pandemije u igri Pandemic ili si pak dati mašti na volju u fenomenalnom Dixitu, Dan društvenih igara pravo je mjesto za vas.

U planu je i organizacija standardnog kviza.

Kao i prošle godine, potrudili smo se prikupiti neke od najpopularnijih naslova iz 2015. kako bismo ih prezentirali i ponudili na igranje.

Donosimo preko 70 društvenih igara iz naše igraonice od kojih neke još nisu imale premijeru na velikim događajima, i sve će biti dostupne za igranje tijekom cijelog trajanja događaja.

Zahvaljujući fizičkoj odvojenosti dvije prostorije, planiramo manju dvoranu popuniti sa kompleksnijim, dužim igrama koje se inače rijetko mogu zaigrati na ovakvim događajima.

Jesmo spomenuli da će nam društvo raditi i cosplay ekipa?

Uglavnom, zabilježite datum, oslobodite raspored i pratite objave koje će uslijediti tijekom travnja na službenom Facebook događaju. Nadamo se da ćete nam pomoći u ostvarivanju najboljeg DDI-ja do sad.

Još jednom:

  • Mjesto radnje: Restoran Cassandra (u sklopu FER-a), Vukovarska 39, Zagreb
  • Vrijeme radnje: 30. travanj 2016. (subota), od 10 do 22 sata
  • Upad: 10 kn po osobi, 20 kn obitelj, članovi udruge s obiteljima – besplatno!