10. Dan društvenih igara: Cassandra, Zagreb

DDI-plakat-web.jpg

Organiziramo naš, jubilarni 10. po redu  Dan društvenih igara!

I opet smo u restoranu Casssandra u sklopu FER-a u Zagrebu, Vukovarska 39 koji nam pruža puno veći prostor za DDI, a igranje ćemo odraditi 22. listopada 2016. od 10 do 22 sata (pa i duže)

Lakša pristupačnost autom i tramvajem, brojna slobodna parkirališta uokolo, lokacija koja se nalazi više prema sredini Zagreba, dvije prostorije kapaciteta od 160 i 100 stolaca, udobni stolci, plastični stolnjaci na stolovima, klima uređaji u obje prostorije, šank na kojem se može naručiti piće ili sendviče.

Na Danu društvenih igara moći ćete se i učlaniti u našu udrugu i time automatski osigurati besplatni ulaz za sebe i svoju obitelj, a za daljnja igranja stari i novi članovi udruge uživaju specijalni stalni popust od 50% na ulaz u naš novi kutak za druženje “Meeple’s Corner”, kojeg otvaramo netom nakon ovog događaja. Također, članovi će na Danu društvenih igara moći kupiti i specijalne Premium ulaznice koje omogućuju višekratne ulaze u Meeple’s Corner i omogućuju dodatne popuste.

Na događaju ćete moći i kupiti poneki povoljni rabljeni primjerak igre ili nabaviti našu majicu za 40kn.

Tijekom dana volonteri udruge “Igranje” prezentirati će igre, objašnjavati pravila i pomagati posjetiteljima u prvim koracima u svijetu modernih društvenih igara. Za one koji su već malo iskusniji, na raspolaganju će biti 50-ak igara koje će moći zaigrati sa svojim društvom ili pak s novim društvom, te steći neke nove prijatelje. Posjetioci će iskusiti razne svjetove igara i fantastike u našim “kutcima”, a u svakom “kutku” čekati će ih drugi tip igara. Između ostalog biti će i naslova za predškolce.

Ukoliko želite putovati vlakom kroz Europu u igri Ticket to Ride, osvojiti srednjovjekovni dvorac Carcassonne, naseliti otok Catan u igri Settlers of Catan, živjeti kao u kamenom dobu u igri Stone Age, biti dio ponosnog tima koji će spasiti svijet od pandemije u igri Pandemic ili si pak dati mašti na volju u fenomenalnom Dixitu, Dan društvenih igara pravo je mjesto za vas.

U sklopu Dana društvenih igara održati će se i X-Wing turnir. Više o turniru možet saznati na linku
Prijavite se ili dođite pogledati najbolje pilote kako se bore za nadmoć u galaksiji.

Osim X-Wing turnira, Udruga Igranje i LCG Nights Croatia će održati i turnir u kartaškoj igri – Game of Thrones LCG.
Više informacija o turniru na linku

U planu je i organizacija standardnog kviza.

Kao i prošle godine, potrudili smo se prikupiti neke od najpopularnijih naslova iz 2015 i 2016. kako bismo ih prezentirali i ponudili na igranje.

Donosimo preko 70 društvenih igara iz naše igraonice od kojih neke još nisu imale premijeru na velikim događajima, i sve će biti dostupne za igranje tijekom cijelog trajanja događaja.

Zahvaljujući fizičkoj odvojenosti dvije prostorije, planiramo manju dvoranu popuniti sa kompleksnijim, dužim igrama koje se inače rijetko mogu zaigrati na ovakvim događajima.

Uglavnom, zabilježite datum, oslobodite raspored i pratite objave koje će uslijediti tijekom listopada na službenom Facebook događaju. Nadamo se da ćete nam pomoći u ostvarivanju najboljeg DDI-ja do sad.

Još jednom:

  • Mjesto radnje: Restoran Cassandra (u sklopu FER-a), Vukovarska 39, Zagreb
  • Vrijeme radnje: 22. listopad 2016. (subota), od 10 do 22 sata
  • Upad: 10 kn po osobi, 20 kn obitelj, članovi udruge s obiteljima – besplatno!