7.08804 Stars Question mark

Ocjena: 7.09/10 (3076 glasova)

1 - 6
Najbolje: 2
13 god.
90 min.
Težina:
2.5777 Stars Question mark
  • TOP igra: 575
  • TOP strateška: 356

Yggdrasil je divovsko stablo jasena u nordijskoj mitologiji. Zle sile su se urotile da osvoje Svjetsko stablo, a svijetu donesu kaos i uništenje. U istoimenoj igri, igrači preuzimaju uloge bogova koji se bore protiv te prijetnje.

Igra se odvija na igraćoj ploči na kojoj je drvo Yggdrasil sa 9 različitih svjetova. 6 zlih bogova napreduje preko 8 polja na putu prema Asgardu (glavnom gradu bogova). Igrač na redu za igranje otkriva 1 kartu zlih bogova kojom 1 zli bog napreduje naprijed, a svi zli postaju jači. Osim toga igrač odigrava 3 akcije po želji. Akcije se odvijaju na jednom od 9 svjetova. Moguće je tražiti pomoć vilenjaka, dobiti oružje od patuljaka, boriti se protiv divova, potražiti pomoć u ljudskom svijetu, pojačati svoje snage, boriti se protiv zlih bogova, itd.
Svaki bog kojeg igrači igraju ima drugačije moći, pa time i svaki igrač ima jedinstvene mogućnosti za odigravanje.
Igrači gube igru ako 5 zlih bogova napreduje do trećeg polja ili ih 3 dođe do petog polja ili 1 dođe do osmog polja (tj. do Asgarda). Igrači su pobijedili ako se nije dogodio nijedan od tih događaja, a potrošio se kup karata zlih bogova. Time su otjerali zle bogove, spasili svijet i pobijedili u igri.
Igra sadrži nekoliko načina podešavanja težine igranja, pa igračima nudi velik broj jedinstvenih igranja.

NAGRADE:
  • Nominacija Golden Geek
PRAVILA I OSTALE DATOTEKE:
BoardGameGeek link