5.90909 Stars Question mark

Ocjena: 5.91/10 (11 glasova)

1 - 5
Najbolje: 1
8 god.
15 min.
Težina:
1 Stars Question mark

Zašto je pile prešlo cestu? Još od pamtivijeka se ljudi pitaju to pitanje. I danas se raspravlja o tom krucijalnom problemu, pa čak i u akademskim krugovima. Čovječanstvo možda nikada neće dobiti odgovor na to pitanje, a možda je tako i bolje. Dok se ne pronađe odgovor na tu veliku misteriju, zabavite se uz piliće i kokoši i probajte sigurno preći cestu. Ako uspijete, vaš pilić/kokoš/pijetao može odahnuti, a vi možete pobjedonosno zakukurikati. Ako ne uspijete, pa… na svijetu ima jako puno pilića i kokoši 🙂
Ovo je igra za 1-5 igrača, posebno pogodna za mlađe igrače.

Igra se sastoji od papirnatih komponenti: igraća ploča koja predstavlja auto-cestu sa po 3 trake u svakom smjeru; oznake za 1 kokoš, 2 pilića i 2 pijetla; oznake brzih i sporih automobila, te kup karata. Uz igru dolazi i majušna kockičica (otprilike 3mm). Preporuča se igrati sa kockicama normalnije veličine.
Igrači na potezu:
1. vuku jednu kartu
2. pomiču sve automobile po uputama s karte (za 1-3 polja unaprijed)
3. dodaju nove aute na cestu po uputama s karte (kockica se baca onoliko puta koliko ima nacrtanih kockica na karti, a rezultat bacanja određuje u kojoj traci dolazi auto)
4. pomiču perad jedno polje naprijed-natrag ili dva polja lijevo-desno.

Igra ima manje varijacije pravila ovisno o broju igrača. Solo igrač igra sa svih 5 likova i cilj mu ih je sve dovesti preko ceste. Ako igraju dva igrača, svako ima 2 lika i oba mora dovesti preko ceste. U igri sa 3-5 igrača, svaki igrač ima po jednog lika, a igra završava čim netko pređe cestu.
Izdano je već i drugo izdanje igre u kojem su poboljšane neke komponente igre i izmijenjen malo dizajn.

BoardGameGeek link