6.73273 Stars Question mark

Ocjena: 6.73/10 (428 glasova)

2
Najbolje: 2
4 god.
10 min.
Težina:
1.0408 Stars Question mark
  • TOP igra: 2584
  • TOP obiteljska: 661

Tok-a-du je drvena, odgojno-obrazovna didaktička igra koja osigurava razvoj vještina i znanja u predškolskoj i ranoj školskoj dobi djeteta. Tok-a-du je ujedno i zabavna igra koju vole igrati sve generacije.

Ovo nije samo jedna igra, nego je to skup igara i zadataka koji se mogu igrati i izvršavati prema već određenim pravilima, ali i prema pravilima koja igrači sami smisle za pojedinu igru.

Tok-a-du se sastoji od velike pravokutne drvene ploče koja je omeđena niskim bočnim stranicama, od dviju pregrada te od deset drvenih okruglih pločica. Između dužih  bočnih stranica rastegnuta su dva elastična užeta.

Igrači, koji su smješteni uz nasuprotne kraće stranice, odapinju užad i tako ispucavaju okrugle pločice. U središnji se dio obično umeće pregrada koja na sredini ima prorez. On služi kao prolaz kroz koji okrugle pločice mogu proći na suprotnu polovicu ploče.

U pravilima igre dolazi šest raznih igri:

  1. Igrači ispucavaju po 10 pločica u po jednom pokušaju. Pobjeđuje onaj koji je uspio ispucati više pločica
  2. Igrači ispucavaju po 5 pločica preko pregrade u suparničku polovinu ploče. Pobjednik je igrač koji uspije prvi ispucati sve pločice u suparničku polovinu
  3. Igrači pokušavaju ispucati pločice na točno određena mjesta na ploči. Time igrači osvajaju bodove, a pobjednik je igrač koji je skupio najviše bodova.
  4. Igrači trebaju srušiti samo jednu od pet zelenih pločica. Ako promaši i sruši više od jedne pločice mora početi ispočetka. Pobjeđuje igrač koji je uspio srušiti sve pločice iz najmanjeg broja pokušaja.
  5. Zadatak je igrača da na svojoj polovici ploče sakupi okrugle pločice čiji zbroj bijelih točkica iznosi točno 20, 10 ili 0.
  6. Igrači slobodnim pločicama gađaju kulu od preostalih pločica i nastoje izbiti najdonju pločicu, ali tako da ne sruše cijelu kulu.
BoardGameGeek link