6.19499 Stars Question mark

Ocjena: 6.19/10 (3521 glasova)

2 - 4
Najbolje: 3
8 god.
30 min.
Težina:
1.8712 Stars Question mark
  • TOP igra: 1911
  • TOP obiteljska: 602

Ticket to Ride: The Card Game je kartaška inačica popularne igre s vlakovima. Pošto je i originalna igra praktički kartaška igra, ima puno sličnosti među njima. Ovaj put nema igraće ploče niti plastičnih vlakova, pa je ova igra pogodnija za ponijeti sa sobom na putovanje. Uz to je malo jednostavnija i brže se igra.

Cilj igre je skupiti najviše bodova koji se ovaj put dobivaju samo na kraju igre ispunjavanjem karata ruta, te dodatnim bodovima za velike gradove.
Tokom igre igrači biraju između slijedećih akcija: uzimanje novih karata ruta ili uzimanje novih karata vlakova; stavljanje vlakovnih karata iz ruke na područje ispred sebe, na željeznički kolodvor; micanje vlakovnih karata sa kolodvora na kup putovanja ispred sebe, licem prema dolje.
Igrači će koristiti vlakovne karte sa kupa putovanja da bi ispunili karte ruta po boji i količini, time dobivali bodove za ispunjene karte, te osvojili bonuse Velikih gradova.
Igrači moraju paziti koje karte stavljaju na svoj kolodvor, jer je moguće da će neki drugi igrač staviti više karata iste boje. Ako se to dogodi, igrač sa manje karata određene boje ih mora odbaciti sa kolodvora.
U igri i dalje postoje lokomotive koje mogu zamijeniti bilo koju kartu. Igrači mogu tokom igre zatražiti nove karte ruta, ako su procijenili da će ih moći ispuniti. Za ispunjenje neke rute se najčešće traži nekoliko karata u različitim bojama i količinama. Za neispunjene karte ruta igrači dobivaju negativne bodove.
Kup karata za putovanje se ne smije gledati, pa igrači moraju pamtiti koje su karte stavili na njega. Postoji i lakša verzija igranja, kada igrači smiju gledati taj kup.
Igra završava kad se potroši kup vlakovnih karata jednom (u igri sa 2 ili 3 igrača), tj. dva puta u igri sa 4 igrača.

NAGRADE:
  • Nominacija Boardgames Australia Awards
  • Nominacija Golden Geek
  • Nominacija JoTa Award
  • Pobjednik Fairplay À la carte
BoardGameGeek link