7.63667 Stars Question mark

Ocjena: 7.64/10 (3315 glasova)

2 - 5
Najbolje: 4
8 god.
30 - 60 min.
Težina:
1.9517 Stars Question mark

Riječ je o proširenju popularne igre Ticket to Ride: Europe (dodatak Warehouses & Depots se može koristiti sa bilo kojom kartom iz serijala). Donosi brojne nove zadatke, tri varijante igranja, kao i nove strateške elemente u igru.

Proširenje donosi sve originalne karte sa destinacijama iz bazne igre u novom dizajnu, te 55 novih. One omogućuju igranje tri nove varijante igranja:
1. proširena Europa, koja postojećim zadacima dodaje 19 novih
2. veliki gradovi Europe, u kojoj igrači pokušavaju spojiti velike europske gradove, ali igraju bez dugih destinacija
3. mega Europa, kombinacija gornjih varijanti. Igrači spajaju velike gradove Europe, imaju veliki izbor zadataka, kao i 12 dugih destinacija (za razliku od 6 u baznoj igri).
Dodatak Skladišta i depoi se može koristiti u bilo kojoj kombinaciji sa drugim dodacima na bilo kojoj karti iz Ticket to Ride serijala. To je novi mehanizam dobivanja dodatnih bodova na kraju igre i stjecanja dodatnih karata u ruke tokom igre.
Nakon što igrači stave karte u ruke, moraju jednu neotkrivenu kartu staviti na jedno od skladišta. Kad igrač dođe rutom u grad koji ima depo na sebi, dobije sve karte sa pripadajućeg skladišta. Depoi se stavljaju na gradove. Neiskorišteni depoi igraču na kraju igre donose dodatne bodove.

BoardGameGeek link