7.56125 Stars Question mark

Ocjena: 7.56/10 (1925 glasova)

1 - 5
Najbolje: 2
12 god.
45 min.
Težina:
2.6571 Stars Question mark

Thunderstone: Wrath of the Elements je prvo proširenje bazne kartaške igre Thunderstone. Proširenje donosi brojne nove neprijatelje i prepreke za igrače, ali i mnoštvo karata koje će igračima olakšati potragu za moćnim artefaktom – Thunderstoneom.

Osnovni tijek igranja se nije promijenio. Igrači kupuju karte u selu, odlaze se boriti u podzemlje ili odmaraju, tj. rješavaju se karata.
Proširenje se sastoji od 340 novih karata, te 76 razdjelnika, koji olakšavaju organiziranje karata po grupama. Kutija je dizajnirana tako da u nju stanu sve karte iz bazne igre, ovog i slijedećih proširenja.
Jedna nova karta je novi artefakt, Thunderstone, The Stone of Agony, koji donosi 1 bod na kraju igre, a vrijedi i kao jedno svjetlo tokom igre. Igrači imaju na raspolaganju nova oružja, čarolije, heroje, borce, seljake koji im pomažu u igri.
U kup čudovišta se dodaju nove karte – zamke. One mogu biti kobne, koje će igračima nanijeti nešto štete ili smrtonosne, koje će ubiti heroje. Nova opasnost za igrače su Čuvari. Oni su znatno jači od ostalih čudovišta, mogu napasti selo i igračima uništavati karte u ruci. Dodatni novi neprijatelji su horde. Oni jačaju s vremenom i postaju sve teži za pobijediti. Novi neprijatelji su i elementi, od kojih neki igračima otežavaju igranje od kad ih se otkrije, pa sve do kraja igre.
Proširenje dolazi sa nekoliko varijanti (scenarija) igranja, pa je tako moguće igranje velike epske varijante; “Dungeon Crawl”, “Trackdown” i “The Odyssey” varijante, koje se sastoje od dvije različite igre, te zajedničkog bodovanja nakon druge igre; solo igranja na 3 razine težine; “Prowling monsters” varijanta za posebno izazovno igranje.

BoardGameGeek link