7.62272 Stars Question mark

Ocjena: 7.62/10 (728 glasova)

2 - 5
Najbolje: 4
12 god.
60 min.
Težina:
2.7037 Stars Question mark

Duboko u trnovitoj šumi, krije se novi Thunderstone, Kamen uništenja. To je artefakt koji je nužan za spasenje svijeta. Sile propasti pustoše zemljom, a vremena je sve manje. Heroji moraju požuriti da spase svijet od zlih sila.
Ovo proširenje kompetetivne kartaške igre Thunderstone donosi brojne nove neprijatelje i prepreke za igrače, ali i mnoštvo karata koje će igračima olakšati potragu za moćnim artefaktom – Thunderstoneom.

Osnovni tijek igranja se nije promijenio. Igrači kupuju karte u selu, odlaze se boriti u podzemlje ili odmaraju, tj. rješavaju se karata.
Proširenje se sastoji od preko 280 karata. Razne karte pomažu igračima. Odresci od jednoroga pretvaraju sve napade u magijske napade. Elitna milicija je jača od obične milicije. Svjetlo vodilja svim igračima daje dodatno svjetlo. Ukleti luk omogućava napad jačine 5, ali igraču daje bolest. Postoje razna oružja koja su jača ako se uz njih nalaze neke druge karte ili likovi. Narednik trener je novi lik s kojim se može uzeti po jedna karta za svaka 2 boda iskustva. Jedan od novih heroja krade drugim igračima svjetlo.
Brojni su novi neprijatelji, a puno njih igračima daje bolesti. Neki uništavaju igračima svjetlo ili hranu.
Neprijatelji imaju nove mehanizme borbe protiv igrača. Stalk tjera igrača da u slijedećem krugu mora raditi neke stvari, npr. odbaciti jednu kartu naslijepo ili po izboru, ili ga prisiljava na odlazak u podzemlje, ili daje dodatne bolesti. Neprijatelji sa oznakom raid (prepad) uništavaju karte u selu. Razna oružja koja dolaze iz podzemlja uništavaju igračima oružja i karte.

BoardGameGeek link