7.74462 Stars Question mark

Ocjena: 7.74/10 (524 glasova)

1 - 5
Najbolje: 3
12 god.
60 min.
Težina:
2.8421 Stars Question mark

Ovo završno proširenje osnovne verzije kompetitivne kartaške igre Thunderstone uvodi više interakcije među igračima, donosi brojne nove jake neprijatelje i prepreke, ali i mnoštvo karata koje će igračima olakšati potragu za moćnim artefaktom – Thunderstoneom.

Osnovni tijek igranja se nije promijenio. Igrači kupuju karte u selu, odlaze se boriti u podzemlje ili odmaraju, tj. rješavaju se karata.
Neke karte omogućuju stjecanje bodova iskustva kod kupovine, a druge karte omogućuju ojačavanje napada trošenjem bodova iskustva. Nova hrana daje igračima više snage, ali im može i ojačati napad. Kratko koplje ojačava miliciju, a daje joj i dodatni napad. Neke karte omogućuju dobivanje pomoći u podzemlju, tako da možete kupiti nove heroje prije borbe koji vam onda odmah pomažu. Neki likovi kradu blaga ostalim igračima. Jedan čarobnjak uništava bolesti iz ruke, daje ih nekom čudovištu, a ono onda zarazi igrača koji pobijedi to čudovište. Ratni heroj daje +3 snage u napadu, ali onda umre. Nekromancer koristi ubijena čudovišta za ojačavanje magijskih napada.
U podzemlju se nalaze razna blaga koja igračima omogućuju brojne benefite dok su u podzemlju. Razne su vrste basaliska, od kojih su neki jači ako igrač dolazi u napad s puno oružja. Posebno su jaki vukodlaci koji igračima uništavaju karte s kupa. Razni su neprijatelji koje je teže ubiti što su bliže izlazu iz podzemlja. Novost su neprijatelji prevaranti koji se pretvaraju da su lažni saveznici, pa čine raznu štetu svim igračima dok ih se ne pobijedi. Posebno su jaki Čuvari snage 14 i 15, te najjači 25 – Srce Propasti (donosi 15 bodova). Ako ga igrači napadnu i ne uspiju, automatski odmah gube igru.

BoardGameGeek link