7.67387 Stars Question mark

Ocjena: 7.67/10 (1327 glasova)

1 - 5
Najbolje: 2
12 god.
60 min.
Težina:
2.7692 Stars Question mark

Legija Doomgate se stoljećima skrivala, te čuvala Kamen Avarice. Njihov kult obožavanja ovog artefakta je bio poznat samo nekolicini. Oni su se potpuno posvetili njemu i njegovoj zaštiti. Vaš je zadatak poraziti ih i domoći se trećeg Thunderstonea prije ostalih igrača.
Ovo je drugo proširenje kartaške igre Thunderstone. Ono donosi nove vrste neprijatelja i opasnosti koje vrebaju igrače, ali i nove prijateljske karte od kojih igrači imaju koristi u selu i kod borbe.

Osnovni tijek igranja se nije promijenio. Igrači kupuju karte u selu, odlaze se boriti u podzemlje ili odmaraju, tj. rješavaju se karata.
Proširenje donosi razne nove karte, mogućnosti kakvih nije bilo do sad u igri. Novost su karte plaćenika i blaga. Blaga se mogu pronaći u podzemlju, a njihov pozitivni učinak igrač može iskoristiti kada to želi. Plaćenike se može unajmiti u selu, a benefite donose unutar i izvan podzemlja. Igračima su dostupna i razna nova oružja, heroji i čarolije.
Od novih čudovišta, tu je novi posebno jaki čuvar. Tu je Swarm, koji postaje jači sa svakim napadom. Nove su i bolesti, koje na razne načine oslabljuju heroje.

BoardGameGeek link