7.49078 Stars Question mark

Ocjena: 7.49/10 (4156 glasova)

1 - 5
Najbolje: 3
12 god.
60 - 90 min.
Težina:
2.7467 Stars Question mark
  • TOP igra: 265
  • TOP strateška: 171

Thunderstone Advance: Towers of Ruin je fantasy igra izgradnje špila karata i borbe protiv čudovišta u podzemlju. Igrači okupljaju heroje, opremaju ih oružjima i uče ih moćnim čarolijama. Kada su spremni, odlaze u podzemlje u borbu protiv čudovišta koja im prijete. Poraženi neprijatelji im donose pobjedničke bodove.
Ovo je veliko reizdanje originalne igre Thunderstone. Donosi poboljšana pravila i redizajnirane karte, ali se svejedno može koristiti zajedno sa ostalim igrama i proširenjima iz Thunderstone serijala.

Igra se sastoji od preko 500 karata podijeljenih u nekoliko tipova. Heroji povećavaju moć napada, a obično imaju i neke sposobnosti. Oružja ojačavaju prikladne heroje, ali nije svaki heroj dovoljno jak za nošene bilo kojeg oružja. Postoje i razne čarolije, od kojih su neke posebno moćne, a neke i nužne za borbu protiv određene vrste čudovišta. Posebna valuta u igri je svjetlo, koje je potrebno za ulazak u mračne dubine. Igrači dobivaju bodove iskustva koji im koriste tokom igre kod kupovine novih karata, a ponekad i u borbi protiv čudovišta.
Iz posebnog kupa se otkrivaju čudovišta, čijom pobjedom ih igrači stavljaju u svoj špil, a na kraju igre dobivaju bodove za njih. Neka čudovišta napadaju igračeve karte u rukama, a neka karte u selu. Nakon uspješne borbe, igrač dobije određene nagrade za pobjedu.
Igranje se sastoji od četiri mogućnosti. Igrač može posjetiti selo, tamo potrošiti zlato za kupnju nove karte, a može i poboljšati svoje heroje. Kad igrač procijeni da je dovoljno jak, može otići istraživati podzemlje i boriti se protiv čudovišta. Treća mogućnost je odmaranje, koje igraču omogućuje izbacivanje jedne karte iz ruke. Ovo je naročito korisno za rješavanje slabih ili štetnih karti. Zadnja mogućnost je pripremanje, kad igrač odbaci neke karte iz ruke, a one jače vrati na vrh svog kupa i time se priprema za svoje slijedeće igranje.
Igra završava kad neki igrač pobijedi glavnog neprijatelja. Nakon toga slijedi zbrajanje bodova pobijeđenih čudovišta, te ostalih karata iz vlastitog kupa koje donose bodove.
Ova igra dolazi s dvostranom igraćom pločom. S jedne strane je lakše igranje (divljina), a s druge teže igranje (podzemlje). Bodovi iskustva dolaze u obliku plastičnih oznaka. Novost su i dobra čudovišta. Nakon prve pobjede u podzemlju, igrač dobije jednu takvu kartu koja mu donosi razne pogodnosti tokom igre.

NAGRADE:
  • Nominacija Golden Geek
BoardGameGeek link