Question mark

Ocjena: 7.23/10 (75096 glasova)

3 - 4
Najbolje: 4
10 god.
Po iskustvu: 8
60 - 120 min.
Težina:
Question mark
  • TOP igra: 275
  • TOP strateška: 275
  • TOP obiteljska: 61

Lijepa i ne preteška obiteljska strategija. Ploča se sastoji od morskih i kopnenih heksagona koji se pri svakoj novoj igri slažu u novi krajolik. Igra vrlo malo ovisi o faktoru sreće (samo pri određivanju koja polja daju resurse u rundi), a ostalo je na vještini taktiziranja i pregovaranja s igračima. Također, igra ima izuzetno dobro napisane upute i vodič, koji postoji i u interaktivnoj formi

Igrači na otoku Catan grade svoje ceste, naselja i gradove skupljajući resurse (drvo, kamen, ciglu, žito, ovce) koje im u svakoj rundi daje otok.  U toj gradnji pomažu im i trgovačke vještine pri trgovini s drugim igračima. Naselja i gradovi predstavljaju bodove. Moguće je osvojiti dodatne bodove za najdužu neprekinutu cestu i za najveću vitešku moć. Čuvajte se lopova koji napada kad se baci broj 7, pa krade igračima resurse i blokira polja.

Onaj igrač koji prvi skupi 10 bodova je pobjednik.

Preporučamo korištenje dodatnog pravila iz četvrtog proširenja – novčići. Igrač koji ne dobije nikakav resurs nakon bacanja kocke, dobije 1 novčić (osim kada se baci 7). Kada je na potezu, igrač može zamijeniti 2 novčića za resurs po želji.

 

NAGRADE:

VEZANI ČLANCI:
BoardGameGeek link