7.79528 Stars Question mark

Ocjena: 7.8/10 (519 glasova)

1 - 4
Najbolje: 2
0 god.
60 min.
Težina:
2.7143 Stars Question mark

Ovo je treće proširenje za timsku kartašku igru The Lord of the Rings: The Card Game tj, “adventure pack” iz Dwarrowdelf ciklusa. Sadrži karte 53-75 iz tog ciklusa.
Elrond je uznemiren izvještajem s arweninog putovanja do Rivendella. Zahtjeva od heroja da istraže povećanu aktivnost orka oko Maglenog gorja. Ta misija je dovela družinu do ulaza u Moriju. No Durinova vrata su blokirana dubokim jezerom. Drevno zlo se budi u tminama jezera. Heroji započinju očajničku bitku i moraju pokušati potjerati čudovište u dubine iz kojih je došlo ili potražiti sigurnost u rudnicima patuljaka.

Proširenje donosi novi scenarij težine 5. Glavni neprijatelj je divovsko čudovište slično hobotnici. Sastoji se od nekoliko neprijateljskih karata – pipaka, koji brzo napadaju igrače, te glave karte čudovišta (48/4/5/7/9) koja je posebno jaka ako su u igri karte pipaka.
Novi pojam u igri je Regenerate X. On označava oporavak, tj. ozdravljenje neprijateljskih karata od ozljeda koje su im zadali igračevi heroji i saveznici.
Novi heroj je Aragorn (Lore) koji jednom tokom igre može igraču smanjiti nivo prijetnje na onaj s početka igre. Ovaj put se Arwen pojavljuje kao saveznik, a drugim likovima omogućava povećanje obrane. Igračima pomažu razni novi saveznici, oružja, događaji i znanja.
Tajnost (secrecy) je i dalje u igri, pa igrači mogu kupovati neke karte jeftinije ili besplatno pod uvjetom da je ukupni nivo prijetnje igrača 20 ili manji.

BoardGameGeek link