7.89429 Stars Question mark

Ocjena: 7.89/10 (266 glasova)

1 - 4
Najbolje: 1
0 god.
0 min.
Težina:
3 Stars Question mark

Zlo iz Mordora širi svoj utjecaj Međuzemljem. Prvi je na udaru Gondor u kojem je korupcija sve više na djelu. Heroji moraju razotkriti urote protiv naroda Gondora koje se spremaju unutar grada Minas Tiritha i podzemljem oko njega.
Ovo je prvo proširenje (adventure pack) iz trećeg ciklusa proširenja igre The Lord of the Rings: The Card Game pod nazivom “Against the Shadow”. Nastavlja se direktno na radnju iz deluxe proširenja Heirs of Numenor.

Ovo proširenje donosi novi scenarij igranja u kojem je glavni cilj traženje tragova urota protiv Gondora i razotkrivanje istih. Više je ljudi odlučilo izdati svoj narod, a sa svima njima se moraju sukobiti heroji i otkriti ciljeve urote. Heroji počinju u krčmi Četiri zvijezde odakle počinju svoj podhvat. Istražuju razne lokacije u gradu i oko njega u nadi da će pronaći urotnike. Moguće je pronaći različite tragove urote koje dovode do različitih glavnih negativaca na kraju scenarija. Time ovaj scenarij dobiva na reigrivosti, jer je moguće više završetaka.
Nova ključni pojam je Underworld (podzemlje). To su posebne lokacije koje potencijalno skrivaju razne neprijatelje. Takve lokacije dobivaju karte okrenute licem na dolje sa posebnog kupa karata. Kada takva lokacija bude istražena, otkrivaju se sve karte ispod nje.
Novi heroj u igri je Hirluin the Fair (Leadership, 8/1/1/1/4) koji je ranged i može platiti Outlands saveznike iz bilo koje sfere. Ovo proširenje donosi Outlands saveznike u sve 4 sfere koji pojačavaju sve 4 karakteristike ostalim Outlands likovima, čime oni postaju jako moćni.

BoardGameGeek link