7.53034 Stars Question mark

Ocjena: 7.53/10 (440 glasova)

1 - 4
Najbolje: 2
0 god.
60 min.
Težina:
2.5882 Stars Question mark

Ovo je četvrto proširenje za timsku kartašku igru The Lord of the Rings: The Card Game tj, “adventure pack” iz Dwarrowdelf ciklusa. Sadrži karte 76-100 iz tog ciklusa.
Nakon teške borbe pred vratima Morije, heroji su se našli u tamnim rudnicima patuljaka. U njima istražuju izvor povećane aktivnosti oraka na Maglenom gorju. Put im je ispunjen mrakom punim neprijatelja i raznih opasnosti, a u bezbrojnim tunelima se lako izgubiti.

Proširenje donosi novi scenarij težine 7. Heroji moraju napredovati kroz tunele kroz dvije faze ovog scenarija. Prvi zahtjeva 13 oznaka napredka, drugi čak 17. Cijelo vrijeme im prijeti da će se izgubiti u podzemlju. Novi pojam u igri je izgubljenost, tj. test lokacije. Povremeno će karte zahtjevati od igrača da prođu taj test, tj. dokažu da se nisu izgubili u podzemnom labirintu. Ako su se igrači izgubili, slijedi ih kazna sa karte. Osim brojnih i opasnih lokacija, u podzemlju se kriju i razni neprijatelji: pauci, zmije, orci i goblini, te razne druge opasnosti.
Novi heroj je Hama (Tactics) koji kao napadač može vratiti jednu kartu Tactics događaja iz igračevog kupa za odbacivanje. Igračima pomažu razni novi saveznici, oružja, događaji i znanja, a najviše baljka koja će im osvjetljavati put kroz mračne lokacije.
Tajnost (secrecy) je i dalje u igri, pa igrači mogu kupovati neke karte jeftinije ili besplatno pod uvjetom da je ukupni nivo prijetnje igrača 20 ili manji.

BoardGameGeek link