7.84375 Stars Question mark

Ocjena: 7.84/10 (731 glasova)

1 - 4
Najbolje: 2
14 god.
60 min.
Težina:
3.0833 Stars Question mark

U rupi u zemlji živio je hobit Bilbo Baggins, mirnim život bez pustolovina i većih uzbuđenja. Njegov život se vjerojatno ne bi puno mijenjao da mu sudbina nije dovela čarobnjaka Gandalfa i hordu patuljaka na vrata. Oni su ga odveli na pustolovinu punu opasnosti i izazova koji će mu zauvijek promijeniti život.
Ovo je prvo saga-proširenje kartaške timske igre The Lord of the Rings: The Card Game. Donosi 3 scenarija iz knjige Hobit, nove likove iz poznatog svijeta Međuzemlja, kao i neprijatelje protiv kojih će se igrači boriti zajedno sa Bilbom.

Način igranja se nije bitno promijenio, pa će ovdje biti opisane samo brojne novosti. Proširenje donosi nove heroje, njih čak 5, svaki svoje sfere utjecaja: Thorin Oakenshield (Leadership), Ori (Lore), Nori (Spirit), Beorn (Tactics) i Bilbo Baggins (Baggins). Baggins sfera je novost i neće se moći koristiti van ove sage, kao ni novi heroj Bilbo. On je putujući heroj i služi igračima kao četvrti heroj. Uvijek ga ima prvi igrač, a resurse koje sakuplja koristi da bi spašavao patuljke iz nevolja, za odgonetanje zagonetki s Gollumom ili istraživanje spilja u potrazi za blagom. Brojne su nove karte koje se odnose na patuljke, čak 3 patuljačka heroja, razni saveznici, oružja i događaji. Proširenje donosi novog Gandalfa. Za razliku od staroga, on može ostati duže u igri.
Tri scenarija koja čekaju igrače potječu iz prvog dijela Tolkienove knjige. U prvom scenariju “We must away ere break of day“, heroje čeka sukob s trolovima. Kao i u knjizi, oni moraju preživjeti do izlaska sunca, tj. do potrošnje kupa neprijateljskih karata. Ako Bilbo uspješno istraži trolsku spilju, igrače čekaju brojna blaga, poznati mačevi Glamdring, Orcrist, te poznati Žalac (Sting). Igrači ih mogu koristiti u ostalim scenarijima.
Drugi scenarij “Over the Misty Mountains Grim” se sastoji od 2 odvojena neprijateljska kupa. U prvom su kameni divovi i planinske lokacije, a u drugom mračni tuneli prepuni goblina. Heroji moraju poraziti Velikog Goblina, te pobjeći iz tamnog podzemlja.
Treći scenarij “Dungeons Deep and Caverns Dim” na zanimljiv način prati radnju iz knjige. Pošto se Bilbo i patuljci razdvajaju, tako i igrači imaju dvije odvojene igraće površine. Na jednoj se Bilbo susreće s Golumom, a na drugoj patuljci bježe od goblinske potjere. Kao što se Bilbo morao nadmudrivati s Golumom, tako će i igrači morati nadmudriti neprijateljske karte, tj. rješavati Zagonetke. Ako ne uspiju, Golum može ubiti Bilba. Srećom, Bilbovi resursi pomažu igračima, kao i Bilbov čarobni prsten. Ovo je ujedno prvo pojavljivanje čuvenog Prstena moći u ovoj igri.

BoardGameGeek link