8.00341 Stars Question mark

Ocjena: 8/10 (434 glasova)

1 - 4
Najbolje: 2
14 god.
0 min.
Težina:
3.12 Stars Question mark

Bilbo Baggins i nekolicina patuljaka nastavljaju hrabro svoju pustolovinu prema istoku Međuzemlja, a da ni ne znaju koje ih sve opasnosti čekaju na putu. Misija im je nadmudriti i poraziti strašnog zmaja, ali prije i poslije te zadaće dogodit će im se brojne pustolovine i veliki izazovi.
Ovo je drugo saga-proširenje kartaške timske igre The Lord of the Rings: The Card Game. Donosi 3 scenarija iz drugog dijela knjige Hobit, nove likove iz poznatog svijeta Međuzemlja, poznate neprijatelje protiv kojih će se igrači boriti zajedno sa Bilbom, zmaja Smauga kao i veliku bitku 5 vojski.

Način igranja se nije bitno promijenio, pa će ovdje biti opisane samo brojne novosti. Proširenje donosi nove heroje, njih 5, svaki svoje sfere utjecaja: Bilbo (Baggins sfera) je malo drugačiji od onoga u prvoj sagi, 3 su patuljka: Bombur (Lore), Balin (Leadership), Oin (Spirit), a zanimljiv je Tactics heroj Bard the Bowman koji je imao posebnu ulogu u knjigi. Njemu će pomoći posebno oružje Great Yew Bow za napad neprijatelja koji još nisu u sukobu s herojima kao i posebno jaka Crna strijela koja će naći svoju jedinstvenu svrhu. Igračima pomažu brojni saveznici, oružja, obrane, a posebno je zanimljiv događaj Očajnički saveza kojim igrač može posuditi jednog svog heroja drugome igraču na jedan krug igranja.
Tri su scenarija u ovom proširenju. U Flies and Spiders se heroji probijaju kroz Mrkodol u kojem ih čekaju brojne nedaće i jako puno opasnih paukova.
U The Lonely Mountain dolaze do izražaja provaljivačke sposobnosti Bilba kada ulazi u podzemno carstvo patuljaka kojim trenutno vlada zmaj Smaug, pa je sukob neizbježan. U The Battle of Five Armies dolazi do epske borbe s kraja knjige koja će vjerojatno biti smrtonosna za neke likove.

BoardGameGeek link