7.82023 Stars Question mark

Ocjena: 7.82/10 (436 glasova)

1 - 4
Najbolje: 2
13 god.
60 min.
Težina:
3 Stars Question mark

Ovo je šesto i posljednje proširenje za timsku kartašku igru The Lord of the Rings: The Card Game tj, “adventure pack” iz Dwarrowdelf ciklusa. Cijeli ovaj ciklus proširenja se vrti oko Maglenog gorja i Morije, te pokušaja da se otkrije razlog povećanog broja oraka na tim područjima. Došavši naposljetku do najdubljih i najstarijih dijelova podzemnog svijeta patuljaka, herojima se uzrok sveg tog zla našao na putu i potražio njih, da ih uništi. To je drevni demon sjene i vatre, Durinova propast, novi vladar Morije, Balrog. Oni moraju pokušati pobijediti ovog nemogućeg neprijatelja ili ga nekako nadmudriti i pobjeći iz podzemlja.

Proširenje donosi novi scenarij težine 8. Glavni neprijatelj, najjači do sada u igru, je Balrog (1/4/6/3/27). Praktički ga je nemoguće ubiti. Svaki krug se oporavi od 3 ozljede. Istovremeno se sukobljava sa svim igračima iz kruga u krug. Na njega se ne mogu stavljati nikakve zamke i slične karte. Tokom igre može dodatno ojačati raznim oružjima, čarolijama i obranama. Igrači ga pokušavaju kroz tri faze scenarija barem donekle oslabiti i namamiti da padne u tamnu jamu, te iskoristiti priliku da stignu pobjeći.
Novi heroj je Elrond (Lore) koji može novačiti saveznike svih sfera, a može i liječiti sve likove u igri. Ima i zanimljive statistike: 13/3/2/3/4. Elrond je posebno moćan, ako posjeduje magičan prsten Vilyu. S njime može besplatno stavljati u igru karte sa kupa. Igračima pomažu razni novi saveznici, oružja, događaji i znanja.
Tajnost (secrecy) je i dalje u igri, pa igrači mogu kupovati neke karte jeftinije ili besplatno pod uvjetom da je ukupni nivo prijetnje igrača 20 ili manji.

BoardGameGeek link