7.48507 Stars Question mark

Ocjena: 7.49/10 (495 glasova)

1 - 4
Najbolje: 2
0 god.
60 min.
Težina:
2.6842 Stars Question mark

Ovo je drugo proširenje za timsku kartašku igru The Lord of the Rings: The Card Game tj, “adventure pack” iz Dwarrowdelf ciklusa. Sadrži karte 28-52 iz tog ciklusa.
Heroji nastavljaju putovanje sa Arwen iz Loriena. Spuštajući se sa Maglenog gorja nailaze na zasjede orka kao i razne druge opasnosi. Moraju požuriti do Rivendella koji im je sigurno utočište od progona neprijatelja.

Proširenje donosi novi scenarij težine 4. Glavni cilj je osigurati putovanje Arwen, koja je ujedno i saveznik igračima, pa im može pomagati. Ako ona pogine, igrači gube igru. Ako je eliminiran igrač kod kojeg je Arwen u tom trenutku, igrači gube igru.
Proširenje uvodi novi pojam u igru, zasjedu (ambush). Neprijatelj koji napadne iz zasjede, istovremeno se sukobi sa svim igračima.
Igračima pomaže novi heroj Elladan (Tactics), razni saveznici, oružja, događaji i znanja. Elladan je jači u napadu za 2, ako je u igri njegov brat Elrohir (iz The Redhorn Gate proširenja).
Tajnost (secrecy) je i dalje u igri, pa igrači mogu kupovati neke karte jeftinije ili besplatno pod uvjetom da je ukupni nivo prijetnje igrača 20 ili manji.

BoardGameGeek link