7.84395 Stars Question mark

Ocjena: 7.84/10 (486 glasova)

1 - 4
Najbolje: 2
14 god.
60 min.
Težina:
3.0769 Stars Question mark

Zlo se komeša u zemljama Mordora. Dim se uzdiže iz Klete gore. Moć Gospodara tame raste, a njegove vojske sve više napreduju. Ljudi Gondora su prva linija obrane protiv rastuće sjene sa istoka. Mogu li oni izdržati nadolazeće nasrtaje brojnih neprijitelja?
Ovo proširenje vam daje priliku zapovijedati najveći herojima Međuzemlja protiv sila zla u regiji najbližoj neprijatelju. Tri nova scenarija vas vode u relativnu sigurnost ulica Pelargira, nesigurno područje Ithiliena, pa do opsade Cair Androsa gdje se vodi epska bitka.

Način igranja je i dalje isti, a ovo proširenje uvodi neke nove mehanizme i pojmove, te malo mijenja postojeće. Dva su nova heroja dostupna igračima. Ovaj put u Leadership sferi, Boromir (11/1/3/2/5) je pravi vođa Gondora, jer svojim saveznicima pojačava napad za 1, ako kod sebe ima barem 1 resurs. Pravi obrambeni heroj je Beregond (10/0/1/4/4) koji je još i sentinel, a sva oružja i oklopi su jeftiniji za 2 kad se kupuju za njega. Njima pomažu razni gondorski saveznici i oružja, te događaji vezani za ljude.
U prvom scenariju Peril in Pelargir heroji se već po dolasku u Gondor moraju sukobiti sa izdajicama koji rade za Mordor. Sam sukob se odvija unutar lučnog grada Pelargira, a neprijatelji su razni razbojnici i plaćnici.
U drugom scenariju Into Ithilien heroji putuju u Ithilien sa važnom porukom za Faramira. Njihov pothvat ne prolazi bez problema, pa moraju bježati prema Cair Androsu pred brojnom južnjačkom vojskom iz Harada. Najstrašniji neprijatelj je ogromni Mumak (38/4/7/3/12) kojeg se može raniti najviše za 3 po napadu.
Jedva stigavši živi u Cair Andros, heroji ulaze u epsku bitku. U trećem scenariju The Siege of Cair Andros, neprijateljska opsada je neumoljiva. Na početku scenarija moraju braniti 3 lokacije koje mogu primati ozljede, tj. ozljedama se naznačuje uspješnost opsade. U quest fazu likovi ulaze sa obranom. Gubitkom lokacija, igračima je sve teže izdržati opsadu i othrvati se mordorskoj vojsci koja je sve brojnija.
Osim pojma Battleground tj. lokacije koja može primiti ozljede, ovo proširenje uvodi pojam Archery. To je nova sposobnost nekih neprijatelja da iz daljine zadaju ozljede likovima igrača. Igrači moraju među sobom podijeliti određeni broj ozljeda i to na početku svake faze borbe.
Nova karakteristika likova je Outlands koja će biti više prisutna u kasnijim proširenjima.
Uz baznu igru, ovo proširenje je nužna osnova za igranje 6 “adventure packova” iz Against the Shadow ciklusa. Radnja tih 6 proširenja se odvija i dalje u Gondoru.

BoardGameGeek link